Hrvatska
 

Helen Doron i Crveni križ

21.12.2017 - Objava Helen Doron English

 

Zajedničko priopćenje Hrvatskog Crvenog križa i Helen Doron English škola engleskog za djecu - donacija za potrebe projekta Bolnica Bezbolnica

Dana 15.12.2017.godine u prostorima Zagrebačkog Crvenog križa, Helen Doron English škola engleskog za djecu uručila je Hrvatskom Crvenom križu donaciju u iznosu od 10.000kn za pomoć projektu Bolnica Bezbolnica.

Projekt Bolnica Bezbolnica provodi se u organizaciji Crvenog križa od 2011.godine u dvije zagrebačke bolnice: Dječja bolnica Srebrnjak i Klinika za dječje bolesti Zagreb. Projekt je namijenjen djeci na bolničkom liječenju s ciljem pružanja edukativnog i kulturno-zabavnog sadržaja te humanizacije bolničkog prostora. Projekt su volonterski podržale mnoge osobe iz javnog života primjerice Mile Kekin, Jacques Houdek, mađioničar Jozo Bozo, Mladen Kušec, Detour i dr. koji su svojim sudjelovanjem u aktivnostima dali širi medijski značaj projektu, a prije svega razveselili djecu te im omogućili zabavno provođenje slobodnog vremena u sklopu bolničkog liječenja. U projektu su sudjelovala i brojna kazališta, među kojima su Kazalište slijepih i slabovidnih „Novi život“ , Tvornica lutaka, Tigar teatar, Kazalište Smješko, Kazalište Merlin, Malo kazalište lutaka „Let“ , lutkarski studio „Kvak“.

Helen Doron English škola je svojom donacijom ove godine omogućila kupovinu poklona djeci na bolničkom liječenju, a ti pokloni će im biti uručeni 6.12. u Klaićevoj bolnici te 18.12. u bolnici Srebrnjak. Pokloni se sastoje od plišanca za svako dijete, karata Crni Petar te slikovnica Veseli dan doktora Vedrana Veselića.

Uz donaciju od 10.000kn za ovaj vrijedan projekt, Helen Doron škola je posebno ponosna što su njezini mali učenici skupili  1710 paketa za poklon djeci iz socijalno ugroženih obitelji. U zagrebačkom području se to odnosi i na djecu migranata smještenu u hotelu Porin te u Kutini (oko 120 djece). Učenici su u svim Helen Doron centrima prikupljali pribor za crtanje (bojice, flomastere, tempere, bojanke, itd.) i slatkiše kako bismo razveselili djecu u blagdansko doba.

Donaciju, kao i poklone koje su prikupili od svojih malih polaznika, je u ime Helen Doron škole predala gđa. Danijela Haralović, nacionalna franšizerka Helen Doron za Republiku Hrvatsku.

U ime Hrvatskog Crvenog križa na donaciji se zahvalila voditeljica Službe za prikupljanje sredstava i izdavaštvo, gđa. Drinka Sopta.

Donacija Hrvatskom Crvenom križu još je jedna u nizu aktivnosti kojima Helen Doron škole engleskog jezika za djecu pomažu djeci u Hrvatskoj.

 

O Hrvatskom Crvenom križu:
Hrvatski Crveni križ nacionalno je društvo Crvenog križa koje nepristrano i bez diskriminacije djeluje na teritoriju Republike Hrvatske, a u svrhu promicanja i ostvarivanja humanitarnih ciljeva i programa od opće koristi.


Djeluje kao neprofitna pravna osoba u rješavanju humanitarnih pitanja, organiziranju zdravstvenih i socijalnih programa, pripremanju stanovništva za djelovanje u masovnim nesrećama i katastrofama kao i u djelovanju u smanjenju i uklanjanju posljedica masovnih nesreća i katastrofa.

 

O Helen Doron Hrvatska:
Helen Doron metodu je jezikoslovkinja i učiteljica Helen Doron razvila 1985. godine. Ova jedinstvena metoda dopušta djeci već od samo tri mjeseca da uče engleski na isti način na koji uče materinji jezik - kroz redovito slušanje i poticanje. Helen Doron English je program učenja engleskog za djecu od tri mjeseca do devetnaest godina. Helen Doron metoda se temelji na djetetovoj prirodnoj sposobnosti za upijanje jezika. Helen Doron u Hrvatskoj djeluje već devetu godinu kao franšizni sustav na 29 lokacija diljem naše zemlje. Od svog osnutka Helen Doron metoda se neprestano razvija i obogaćuje najnovijim jezičnim i pedagoškim spoznajama te korištenjem tehnologije koja pomaže djeci da što zabavnije i jednostavnije usvoje jezik te predstavlja vodeću metodu učenja engleskog jezika za djecu diljem svijeta.

 

Kontakti:

Hrvatski Crveni križ
Drinka Sopta
Voditeljica Službe za prikupljanje sredstava i izdavaštvo
Ulica Crvenog križa 14
10000 Zagreb
drinka.sopta@hck.hr
01 4655 814

Helen Doron Hrvatska - nacionalni franšizer
tvrtka Laka spika d.o.o.
Danijela Haralović, direktor
Sveti Duh 36
10000 Zagreb
croatia@helendoron.com
www.helendoron.hr
091-2514-430

  Galerija fotografija - kliknite na sliku za povećanje
Helen Doron i Crveni križ
Helen Doron i Crveni križ
Helen Doron i Crveni križ
Helen Doron i Crveni križ
Helen Doron i Crveni križ
Helen Doron i Crveni križ
Helen Doron i Crveni križ