Hrvatska
 

Pokloni za mališane iz Gunje i Rajevog Sela

24.12.2015 - Objava Helen Doron English

Gunje i Rajevog Sela spojila je Martina Čuljak

Mališane iz Helen Doron škole i njihovih nepoznatih prijatelja iz Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana djeca koja pohađaju privatne škole Helen Doron za engleski jezik iz cijele Hrvatske pripremili su poklone za 400-ak mališana iz Gunje i Rajevog Sela. Cilj je bio i najmlađim mještanima stradalih sela u svibanjskoj poplavi uljepšati Božić koji će zauvijek pamtiti po mnogo toga, a prije svega silini razaranja kojega su preživjeli. Polaznici Helen Doron škola skupljali su i pripremali poklone kod kuća ali i na radionicama u Zadru, Splitu, Rijeci, Dubrovniku, Zagrebu i Osijeku.

Mališane iz Helen Doron škole i njihovih nepoznatih prijatelja iz Gunje i Rajevog Sela spojila je Martina Čuljak koja je nositeljica projekta HelpBalkans, a koja je i sama iz Gunje. Čuljak je ovom prilikom zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli podjelu poklona za djecu iz Gunje i Rajevog Sela. Ističe kako je svaki poklon personaliziran, a uručile su iz učiteljice svakom djetetu ponaosob. Čuljak najavljuje i nove akcije kako bi pomogla građanima s poplavljenih područja, a sve da se pomogne onima koji su ostali bez svega da što lakše prežive zimu.

Radi aktivnosti u okviru projekta HelpBalkans Čuljak je ovogodišnja dobitnica nagrade Europski građanin koju dodjeljuje Europski parlament. U priopćenju Ureda za informiranje EP-a stoji kako je Martina Čuljak nominaciju, a potom i nagradu, zaslužila projektom 'HelpBalkans', crowdfunding projektom koji objavljuje profile obitelji i individualnih osoba pogođenih poplavama na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije kako bi im pomogla ostvariti izravan kontakt s mogućim donatorima. 


Autor: Branimir Bradarić
Izvor: Večernji list