Hrvatska
 

Sudjelovanje u obnovi Zavoda za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu

14.06.2018 - Objava Helen Doron English

Nova humanitarna akcija škole Helen Doron

Škola stranih jezika Helen Doron nastavlja sa svojim humanitarnim djelovanjem na području Slavonije i Baranje

Škola za engleski jezik za djecu Helen Doron, poznata po svom uključivanju u zajednicu i skrbi za najranjivije skupine društva, pogotovo kad su u pitanju djeca i mladi, nastavlja pomagati te time zaokružuje humanitarnu priču koju su započeli prošle godine. Posjetom Kliničkom bolničkom centru Osijek, direktorica škole za engleski jezik Helen Doron Osijek Tijane Kovač Orlic i vlasnice licence Helen Doron za Hrvatsku Danijele Haralović završena je akcija ličenja i ocrtavanja zidova u Zavodu za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu.

''Uvijek je teško posjetiti bolnice i odjele za djecu jer su djeca naša najveća dragocjenost koju imamo. Odjel neonatologije skrbi za bolesnu, životno ugroženu novorođenčad i nedonoščad. Potresno je gledati ta mala bića kako se bore za život. Puno možemo naučiti iz njihove borbe. Upravo smo zato odlučili pomoći odjelu neonatologije, a Klinički bolnički centar Osijek može i ubuduće računati na Helen Doron školu'' – poručila je Tijana Kovač Orlic, ravnateljica Helen Doron škole u Osijeku.

Donacija Zavodu bila je usmjerena ličenju i oslikavanju prostorija u kojem borave bolesna novorođenčad i nedonoščad zajedno s njihovim majkama. Na taj je način osiguran propisani higijenski standard, ali i ujedno su se prostorije učinile ugodnijima s oslikavanjem zidova raznim dječjim motivima. Obnova Zavoda započela je u vrijeme Adventa i njezinim završetkom obilježen je i kraj školske godine.

Voditeljica Zavoda, dr. Mirna Sipl, navodi kako su novorođenčad, a posebno nedonoščad, posebno ranjiva populacija koja zbog svojih imunoloških specifičnosti zahtijeva najviše higijenske standarde. "Uz akciju promjene namještaja za njegu i kadica za kupanje koju smo imali, ličenje zidova bojama koje omogućuju mehaničko čišćenje uvelike je bilo od koristi i osiguralo nam je propisani higijenski standard. Oslikavanje zidova u bojama s raznim dječjim motivima ima pozitivan učinak na neurorazvojnu stimulaciju naših pacijenata, a također je učinilo prostor toplijim i ugodnijim za boravak njihovih majki. Stoga, u ime cijelog tima liječnika, medicinskih sestara, pomoćnog osoblja Zavoda, pozdravljamo ovu akciju i zahvaljujemo se na empatiji koju su pokazali prema našim pacijenatima."

Pored donacije odjelu neonatologije, škola stranih jezika Helen Doron tijekom zadnjih pet godina svojeg postojanja postala je poznata po svojim humanitarnim akcijama. Tako su prošle godine u suradnji s Crvenim Križem skupljali pribor za crtanje (bojice, flomasteri, pernice s bojicama, vodene bojice, tempere i kistovi...) i slatkiše koje su kasnije uručili djeci u obiteljima slabijeg imovinskog stanja. Također, darivali su i djecu iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, organizirali akciju skupljanja higijenskih potrepština za stradale u poplavama u Gunji te pomogli napuštenim psima u Azilu izradom kućice za pse.Nadamo se kako ovo nije zadnja humanitarna akcija ovog empatičnog tima i veselimo se novim izvještajima.

  Galerija fotografija - kliknite na sliku za povećanje
Zavod za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu
Zavod za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu
Zavod za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu
Zavod za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu
Zavod za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu