Hrvatska
 

Povratak u školu! Kako isplanirati djetetove dodatne aktivnosti

09.10.2017 - Objava Helen Doron English

Povratak u školu!

Mogu li djeca učiti engleski jezik nakon dugog školskog dana punog obaveza?

Kao roditelj sigurno želite osigurati najbolje svome djetetu. Ipak, različite obitelji  imaju različite pojmove optimalne ravnoteže između školskih i izvanškolskih aktivnosti . Tako i svako dijete ima drugačije granice zone udobnosti i drugačiji kapacitet učenja.

Kako odabrati prave prilike za svoje dijete, a da ga ne opteretimo? Hoće li ono biti u stanju usvajati?

Djeca mogu učiti nakon dugog i napornog  školskog dana, no potrebno je na umu imati neke faktore koji tome doprinose. Koja je dob vašeg djeteta? Koliko dodatnih aktivnosti već pohađa? Koje su očekivane norme u vašoj zemlji?

Učenje kroz zabavu

Ispunjen dan ne znači nužno da dijete „ima previše toga.“  Čak će se i umorno dijete razbuditi kada radi nešto zaista zabavno i dobro se provesti nakon dugog dana. Međutim, potrebno je pobrinuti se da dijete koje pohađa dodatnu aktivnost nije iscrpljeno ili bolesno, u protivnom bi dodatna aktivnost bila nezdrava odluka za dijete.

Koje su prednosti izvanškolskih programa?

Izvanškolski programi idealna su prilika za razvijanje dječjeg entuzijazma prema učenju i traženju vlastitih interesa. To doprinosi njihovu razvoju samopouzdanja kroz istraživanje novih talenata u područjima koja možda nisu dio školskog kurikuluma.

Pri odabiru aktivnosti budite sigurni da su zabavne i uključuju dijete bez obzira na to što poučavaju. Nakon dugog dana u školi, djeca će najbolje upiti sadržaj aktivnosti ako ona više nalikuje na igru, a manje na tradicionalan sat u školi.

Dobro osmišljen program za učenje engleskog jezika, izgrađen na čvrstoj metodologiji, čini djeci učenje engleskog jezika kao drugog jezika izuzetno lakim. Zabavljajući se, djeca upijaju jezik, a da nisu ni svjesna kako istovremeno uče. Satove napuštaju puna energije, veseleći se idućima!