Hrvatska
 

O metodi

Helen Doron - Vodeća stručnjakinja u podučavanju engleskog kao stranog jezika

Prije 30 godina jezikoslovka i edukatorica Helen Doron revolucionirala je podučavanje engleskog kao stranog jezika, razvivši metodu koja imitira način na koji bebe uče materinji jezik. Danas je Helen Doron English međunarodna franšizna mreža u preko 30 zemalja. Približno 2 milijuna djece danas govori engleski zahvaljujući Helen Doron.

Kako je sve počelo?

Sve je počelo s poukom violine. Prije gotovo 30 godina, Helen Doron, britanska jezikoslovka, svoju je četverogodišnju kćer upisala kod instruktora violine koji je podučavao koristeći Suzuki metodu. Bila je zadivljena metodom i njenim uspjehom te inspirirana njenim elementima pri razvoju vlastite metode podučavanja engleskog.

Jezik glazbe

Ovako je započela priča o međunarodnom uspjehu Helen Doron English. Godine 1985. Helen Doron krenula je u stvaranje vlastitih materijala za podučavanje kako bi pomogla djeci u razumijevanju i reproduciranju engleskog jezika. Shvatila je da su čitanje i pisanje sasvim različite vješine od razumijevanja i reprodukcije. Ipak, u školama su učitelji podučavali jezik isključivo putem čitanja i pisanja. Revolucionarna metodologija Helen Doron omogućila je djeci da reproduciraju i razumiju engleski prije nego što nauče čitati i pisati – baš kao što je slučaj s materinjim jezikom.

Čak i bebe mogu naučiti engleski s Helen Doron metodom. Svoj prvi tečaj za rani engleski kreirala je na temelju načela pozitivnih povratnih informacija i ponavljanog slušanja. U početku je sama snimala pjesmice, rime i priče te počela podučavati djecu u svom susjedstvu u Sjevernom Izraelu. Rezultati su bili zadivljujući. Helenina metoda podučavanja engleskog stvorila je odgojno okruženje slično prirodnom procesu usvajanja materinjeg jezika. Djeca su ga obožavala! Lekcije su bile zabavne i živopisne i poticale su emocionalnu, fizičku, kreativnu i intelektualnu dobrobit učenika.

Temeljem ovog početnog uspjeha, Helen je nastavila razvijati materijale za podučavanje i započela s obučavanjem drugih učitelja korištenju njene ekskluzivne metodologije. Tijekom godina, Helen Doron English se proširio od izvornog programa za djecu kako bi uključio dobno prikladne tečajeve za bebe od 3 mjeseca pa sve do tečajeva za tinejdžere do 19. godine života.

Helen Doron u svijetu

Godine 1995. Helen Doron metoda podučavanja engleskog jezika uvedena je u Austriji te zatim i Njemačkoj. 1998. godine usvojen je franšizni model poslovanja te su se Helen Doron centri za učenje engleskog jezika počeli pojavljivati diljem Europe. Nedavno se Helen Doron English proširio u Kinu, Sjeveroistočnu Aziju te Južnu i Latinsku Ameriku.

Helenina strast bila je i ostala u potpunosti iskoristiti sposobnosti učenja kod djece svih uzrasta i stvaranje prvorazrednih programa za učenje. Helen i njeni razvojni timovi nastavljaju krčiti put podučavajući kroz emocionalni, fizički, kreativni i intelektualni rast i razvoj.

Helen Doron vrtići su najnovija inovacija i uspješan model za edukacijsko programiranje. Približno 2 milijuna djece naučila su engleski uz pomoć Helen Doron metode te su imala koristi od Helenine neprekidne predanosti edukacijskoj izvrsnosti.

  • „Nastava je besprijekorno organizirana i pripremljena. Moje dijete je tamo sretno i zadovoljno, jedva čeka svaki novi sat, obožava svoju teacher i stekla je nove prijatelje kao i nova znanja. Odlično!“ 

    Lena i mama Irena
  • "Pozitivan pristup, pohvale i vesela radna atmosfera potiču dijete da neopterećeno i sa radošću, kroz igru i zabavu (uz pjesmice, ples i kreativne radionice) usvaja nova znanja, a naročito bitno, potiče ga da svakim novim naučenim sadržajem, ono samo želi i traži više."

    Miša – 7g, polaznik
 123

Dvojezičnost i Helen Doron metoda podučavanja

Kako ste došli na ideju da izgradite djelatnost vezanu za rano usvajanje stranog jezika?

Uloga glazbe pri usvajanju jezika