Hrvatska
 

O metodi

Četiri načela, odlični tečajevi i predani učitelji – to je Helen Doron metodologija

Svi Helen Doron tečajevi, bez obzira na dob za koju su dizajnirani, utemeljeni su na četiri osnovna načela koja pridonose neupitnom uspjehu metode.

Četiri načela Helen Doron English

Ponavljano slušanje. Središnja sastavnica Helen Doron English sustava je pozadinsko slušanje određenog audio sadržaja kod kuće, optimalno dva puta dnevno, po 15 do 25 minuta. Na ovaj se način omogućava neprekidno izlaganje engleskom jeziku koje je iznimno važno u ranoj dobi. Audio materijali s originalnim pjesmicama i pričama kreiranim posebno za Helen Doron English, dio su seta za učenje koji se može kupiti pri upisu djeteta na Helen Doron English tečaj.

Pozitivne povratne informacije. Kada je Vaše dijete izreklo svoju prvu riječ, zasigurno niste mogli skriti svoje oduševljenje i hrabrili ste ga da nastavi. Ovakve povratne informacije potakle su vašeg mališana da nastavi ponavljati i učiti nove riječi. S Helen Doron engleskim, djeca uče na isti način kao što uče materinji jezik – uz mnoštvo pozitivnih povratnih informacija i ohrabrenja. Helen Doron učitelji pružaju upravo ovakvu vrstu pozitivnih informacija tijekom svakog sata.

Učenje u malim grupama. Helen Doron English tečajevi provode se u malim grupama s 4 do 8 učenika. Ovo omogućuje najbolje od oba svijeta. S jedne strane učenici koriste prednosti grupne interakcije za razliku od privatnih instrukcija, dok s druge strane manje grupe omogućavaju pozornost i dosta prilika za vježbu engleskih vještina. Istraživanja su pokazala da podučavanje u malim grupama donosi bolje rezultate od privatnih instrukcija.

Zabavno učenje. Helen Doron metoda podučavanja uzima u obzir individualnost djeteta i jedinstvene stilove učenja te koristi igre, pokret, glazbu i mnogo zabave kako bi maksimalno potakla ljubav prema učenju i sklonost usvajanju jezika. Bez obzira na to radi li se o djetetu od 3 mjeseca, 3 godine, 10 godina ili 17 godina, sva djeca i mladi uživaju u našim strukturiranim, zabavnim i dinamičnim lekcijama.

Predani učitelji

Helen Doron English iznimno se ponosi svojim profesionalnim, predanim učiteljskim osobljem. Svi su HD učitelji prošli rigorozan Tečaj za učitelje gdje su detaljno naučili o metodologiji te su obučeni kako koristiti naše posebne, zaštićene didaktičke materijale. Zaključili smo kako naši učitelji nakon Tečaja postaju strastveni pobornici metode i iznimno posvećeni tome da svako dijete dobije najviše iz svake lekcije. Njihov se entuzijazam prirodno prenosi na djecu koja ne mogu dočekati da počne sljedeći sat.

Najbolji na području podučavanja

Svi Helen Doron English programi – od Baby's Best Start za bebe do Teen English za tinejdžere do 19 godina – razvijeni su interno pod nadzorom i vodstvom same Helen Doron.
Razvojni timovi sastoje se od lingvističkih stručnjaka, EFL (Engleski kao strani jezik) stručnjaka i stručnjaka za rani razvoj djeteta.
Sve priče, pjesme i animacije sastavljene su i proizvedene posebno za Helen Doron English sustav kako bi odgovarale vokabularu prikladnom za svaki pojedini tečaj. Na sličan način, sve su aktivnosti i igre osmišljene kako bi djeci pružile izazovno i zabavno iskustvo te olakšale usvajanje vokabulara.

 • "Baš kao što bebe uče materinji jezik nanovo slušajući riječi, rečenice, pjesmice i priče u svojoj okolini, djeca mogu naučiti strani jezik koristeći istu prirodnu metodu."

  Helen Doron objašnjava na koji način bebe uče govoriti
 • “Roditelji često pitaju: koja je glavna razlika između Helen Doron metodologije i ostalih metoda učenja engleskog kao stranog jezika za malu djecu? Odgovor je iskustvo.”

  Helen Doron govori o uspjehu svoje metodologije
 • „Helen Doron bila je među prvima koji su prepoznali da vrlo mala djeca mogu lako i bez napora „upiti“ bilo koji strani jezik jednako kao što usvajaju i materinji. Zbog toga je bila prva koja je razvila programe za sistematizirano rano učenje engleskog kao stranog jezika.“ 

  Veneta, Helen Doron Teacher Trainer od 2011.
 • „Vjerujem da je Helen Doron metodologija revolucionarna jer potiče prirodnu dječju želju za znanjem i omogućava im ne samo da usvoje engleski jezik, već i da postanu prekrasni učeni ljudi.“

  Helen Doron – začetnica učenja engleskog jezika za djecu
 123

Koje su prednosti dvojezičnosti?

Akademska istraživanja na području dvojezičnosti