Kutak za roditelje

Najčešća pitanja za roditelje

Odgovori na najčešća pitanja, savjeti, informacije i ideje za roditelje.

U kojem terminu je nastava?

Helen Doron nastava se održava jednom tjedno bez obzira na dob djeteta. Nastava se održava u popodnevnim satima (od 16h nadalje) ili subotom.

Kako izgleda ogledni sat?

Besplatni ogledni sat je usluga koju pružamo svakom novom polazniku jer tako roditelji i djeca najbolje mogu vidjeti kako Helen Doron metoda funkcionira. Na oglednom satu se pokazuju svi elementi na kojima se temelji nastava. To znači da su djeca (odnosno djeca i roditelji) u papučama ili čarapama, sjede na jastučićima na podu i prate upute učitelja koji od prvog sata nadalje priča isključivo na engleskom jeziku. Na oglednom satu djeci (i roditeljima) pokazujemo kako prava Helen Doron nastava izgleda, a to znači da se igramo, plešemo, skačemo, trčimo i usput usvajamo engleski jezik.

Što trebam ponijeti na nastavu?

Na nastavu je potrebno ponijeti Helen Doron ruksak s materijalima koje preuzimate pri upisu.

Kad se održava nastava?

Helen Doron školska godina se održava od rujna do lipnja te imamo upisne rokove kroz cijelu školsku godinu.

Koliko dugo traje sat?

Trajanje sata varira od 45 minuta do 120 minuta tjedno te ovisi o dobi djeteta. Duljina sata je prilagođena djetetovim mogućnostima i potrebama.

Koliko se često održava nastava?

Prema Helen Doron metodi se nastava održava jednom tjedno bez obzira na dob djeteta. Na taj način osiguravamo da djeca dolaze s veseljem te da dolazak u svoju Helen Doron školu roditelji i djeca mogu uvrstiti u svoj individualni raspored. Nastava jednom tjedno u kombinaciji sa svakodnevnim slušanjem Helen Doron materijala osigurava najbolje moguće uvjete za jednostavno i efikasno usvajanje jezika.

Može li dijete ostati samo na nastavi?

Djeca su do 4. godine života u pratnji roditelja ili druge poznate osobe. A u trenutku kad djeca ostaju sama, redoviti razgovori s učiteljima i mogućnosti oglednog sata osiguravaju da su roditelji u toku s napretkom svoje djece.

Koliko su velike grupe?

Helen Doron metoda se temelji na individualnom i istovremeno grupnom pristupu učenju zbog čega je broj djece u grupi ograničen na 8. Na taj način učitelj ima dovoljno vremena posvetiti se svakom polazniku osobno te se s druge strane savršeno razvija grupna dinamika od koje svako dijete profitira.

Tko su učitelji?

Svi naši učitelji imaju vrhunsko znanje engleskog jezika te prolaze detaljno školovanje koje je specifično skrojeno kako bi učitelja pripremilo najbolje moguće na rad s djecom. Učitelji pomno smišljaju nastavu i aktivnosti koje će potaknuti dječju radoznalost i istraživački duh s jedne strane, a s druge strane će ih navoditi na to da prirodno krenu koristiti jezik u sve kompleksnijim rečenicama i okolnostima.

Što trebamo raditi kod kuće?

Neophodno za uspjeh vašeg djeteta i metode je da svakodnevno kod kuće dijete u pozadini sluša audiomaterijale. To znači da dijete izlažete audio materijalima dok se igra, boja, vozi u autu ili tijekom drugih dnevnih aktivnosti.

Dobivaju li djeca domaću zadaću?

Domaća zadaća za sve polaznike je svakodnevno slušanje audio materijala. Stariji polaznici ponekad dobiju domaću zadaću koju trebaju riješiti do sljedećeg puta.

Kako funkcionira metoda?

Helen Doron metoda jedinstvena je metoda usvajanja engleskog jezika poput materinskog. Metoda se temelji na prirodnom usvajanju jezika na način da se dijete okružuje izvornim engleskim jezikom te kroz igru i zabavne aktivnosti potiče dijete na korištenje jezika i svakodnevnom slušanju audio materijala kod kuće.

Je li moje dijete premalo za tečaj engleskog jezika?

Helen Doron metoda jedinstvena je metoda koja oponaša prirodno usvajanje materinskog jezika. Nije nužno da djeca mogu sjediti, hodati, stajati ili pričati jer što ih ranije izlažemo različitim podražajima to će se brže i bolje njihovi umovi razvijati. Djeca na nastavi imaju priliku uživati u svim aktivnostima koje odgovaraju njihovoj dobi i njihovim interesima, a sve to na engleskom jeziku.

Što ako dijete dijete imati predznanje engleskog jezika?

U slučaju da dijete već ima znanje engleskog jezika, Helen Doron škole nude besplatno testiranje znanja kako bi utvrdili koji naš tečaj najbolje odgovara pojedinom djetetu.

Pronađite školu u svojoj blizini
Globus

Međunarodna razmjena Helen Doron učenika

Hrvatska – Španjolska 2023 Izvor Svima je već poznato da je engleski jezik most između kultura i svjetova, a nedavno je 7 Helen Doron učenika iz Hrvatske i 7 Helen Doron učenika iz Španjolske u dobi od 12 do 17 godina sudjelovalo na prvoj međunarodnoj Helen Doron razmjeni učenika! Toni Zadravec, Helen Doron učitelj iz […]

Nastavite čitati

Koje su prednosti polaganja Cambridge ispita?

Helen Doron Teen English tečajevi nude nekoliko prednosti za tinejdžere Prednosti koje Vaše dijete dobiva upisom na Helen Doron Teen English tečaj: Učenje engleskog kroz zabavu Upoznavanje zanimljivih osoba i stjecanje novih prijateljstava Uspješno savladavanje engleskog jezika u govoru, pisanju, čitanju i slušanju Priprema za lako polaganje Cambridge ispita Učenje kroz zabavu Helen Doron škola […]

Nastavite čitati
 • Zašto Vaše dijete treba polagati Cambridge ispit?
  Nastavite čitati
 • Zašto je biti Helen Doron učitelj poželjan posao?
  Nastavite čitati
Kako olakšati prilagodbu djeteta na polazak u školu

Kako olakšati prilagodbu djeteta na polazak u školu

„Kao da je bilo jučer…“ često se čuje iz usta roditelja koji upisuju dijete u prvi razred. Kao da je bilo jučer kada se rodio, kada smo ga prvi put primili u ruke, kada mu je izrastao prvi zubić, kada je učinio prvi korak itd. A sada je pred tim istim djetetom prvi dan škole. […]

Nastavite čitati
 • Prevencija ugriza insekata: kako zaštiti djecu od ugriza komaraca, muha i drugih insekata tijekom ljetnih aktivnosti na otvorenom
  Prevencija ugriza insekata: kako zaštiti djecu od ugriza komaraca, muha i drugih insekata tijekom ljetnih aktivnosti na otvorenom
  Nastavite čitati
 • Kako roditelji mogu potaknuti socijalni razvoj djece tijekom ljetnih praznika?
  Kako roditelji mogu potaknuti socijalni razvoj djece tijekom ljetnih praznika?
  Nastavite čitati
Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima