🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

Kutak za roditelje

Najčešća pitanja za roditelje

Odgovori na najčešća pitanja, savjeti, informacije i ideje za roditelje.

U kojem terminu je nastava?

Helen Doron nastava se održava jednom tjedno bez obzira na dob djeteta. Nastava se održava u popodnevnim satima (od 16h nadalje) ili subotom.

Kako izgleda ogledni sat?

Besplatni ogledni sat je usluga koju pružamo svakom novom polazniku jer tako roditelji i djeca najbolje mogu vidjeti kako Helen Doron metoda funkcionira. Na oglednom satu se pokazuju svi elementi na kojima se temelji nastava. To znači da su djeca (odnosno djeca i roditelji) u papučama ili čarapama, sjede na jastučićima na podu i prate upute učitelja koji od prvog sata nadalje priča isključivo na engleskom jeziku. Na oglednom satu djeci (i roditeljima) pokazujemo kako prava Helen Doron nastava izgleda, a to znači da se igramo, plešemo, skačemo, trčimo i usput usvajamo engleski jezik.

Što trebam ponijeti na nastavu?

Na nastavu je potrebno ponijeti Helen Doron ruksak s materijalima koje preuzimate pri upisu.

Kad se održava nastava?

Helen Doron školska godina se održava od rujna do lipnja te imamo upisne rokove kroz cijelu školsku godinu.

Koliko dugo traje sat?

Trajanje sata varira od 45 minuta do 120 minuta tjedno te ovisi o dobi djeteta. Duljina sata je prilagođena djetetovim mogućnostima i potrebama.

Koliko se često održava nastava?

Prema Helen Doron metodi se nastava održava jednom tjedno bez obzira na dob djeteta. Na taj način osiguravamo da djeca dolaze s veseljem te da dolazak u svoju Helen Doron školu roditelji i djeca mogu uvrstiti u svoj individualni raspored. Nastava jednom tjedno u kombinaciji sa svakodnevnim slušanjem Helen Doron materijala osigurava najbolje moguće uvjete za jednostavno i efikasno usvajanje jezika.

Može li dijete ostati samo na nastavi?

Djeca su do 4. godine života u pratnji roditelja ili druge poznate osobe. A u trenutku kad djeca ostaju sama, redoviti razgovori s učiteljima i mogućnosti oglednog sata osiguravaju da su roditelji u toku s napretkom svoje djece.

Koliko su velike grupe?

Helen Doron metoda se temelji na individualnom i istovremeno grupnom pristupu učenju zbog čega je broj djece u grupi ograničen na 8. Na taj način učitelj ima dovoljno vremena posvetiti se svakom polazniku osobno te se s druge strane savršeno razvija grupna dinamika od koje svako dijete profitira.

Tko su učitelji?

Svi naši učitelji imaju vrhunsko znanje engleskog jezika te prolaze detaljno školovanje koje je specifično skrojeno kako bi učitelja pripremilo najbolje moguće na rad s djecom. Učitelji pomno smišljaju nastavu i aktivnosti koje će potaknuti dječju radoznalost i istraživački duh s jedne strane, a s druge strane će ih navoditi na to da prirodno krenu koristiti jezik u sve kompleksnijim rečenicama i okolnostima.

Što trebamo raditi kod kuće?

Neophodno za uspjeh vašeg djeteta i metode je da svakodnevno kod kuće dijete u pozadini sluša audiomaterijale. To znači da dijete izlažete audio materijalima dok se igra, boja, vozi u autu ili tijekom drugih dnevnih aktivnosti.

Dobivaju li djeca domaću zadaću?

Domaća zadaća za sve polaznike je svakodnevno slušanje audio materijala. Stariji polaznici ponekad dobiju domaću zadaću koju trebaju riješiti do sljedećeg puta.

Kako funkcionira metoda?

Helen Doron metoda jedinstvena je metoda usvajanja engleskog jezika poput materinskog. Metoda se temelji na prirodnom usvajanju jezika na način da se dijete okružuje izvornim engleskim jezikom te kroz igru i zabavne aktivnosti potiče dijete na korištenje jezika i svakodnevnom slušanju audio materijala kod kuće.

Je li moje dijete premalo za tečaj engleskog jezika?

Helen Doron metoda jedinstvena je metoda koja oponaša prirodno usvajanje materinskog jezika. Nije nužno da djeca mogu sjediti, hodati, stajati ili pričati jer što ih ranije izlažemo različitim podražajima to će se brže i bolje njihovi umovi razvijati. Djeca na nastavi imaju priliku uživati u svim aktivnostima koje odgovaraju njihovoj dobi i njihovim interesima, a sve to na engleskom jeziku.

Što ako dijete dijete imati predznanje engleskog jezika?

U slučaju da dijete već ima znanje engleskog jezika, Helen Doron škole nude besplatno testiranje znanja kako bi utvrdili koji naš tečaj najbolje odgovara pojedinom djetetu.

Pronađite školu u svojoj blizini
Globus

Vrijeme je za ljetne praznike! 🌞

3,2,1 – Summer is for having fun Kapice na glavi, diplomice u rukama, lopte za plažu spremne  i na putu prema ljetnim avanturama! Helen Doron škole diljem Hrvatske u proteklom su tjednu organizirale svečane dodjele diploma i zabavne aktivnosti za više od 7700 učenika!       Ponosni smo na sve naše male i velike […]

Nastavite čitati
  • Helen Doron je najbrže rastuća inozemna franšiza u Hrvatskoj!
    Nastavite čitati
  • 500 učenika na Helen Doron Champions utrci u Zagrebu!
    Nastavite čitati

Hripavac kod djece

Što je hripavac? Pertusis, poznat i kao hripavac, vrlo je zarazna bakterijska bolest koja zahvaća dišni sustav. Uzrokuje ga bakterija Bordetella pertussis i prenosi se s osobe na osobu kašljanjem ili kihanjem. Kako izgledaju simptomi? Početni simptomi hripavca slični su onima kod prehlade, uključujući curenje nosa, kihanje i blagi kašalj. Međutim, nakon tjedan ili dva, […]

Nastavite čitati
Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima