🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

Baby’s Best Start

Tečaj za djecu od 3 mjeseca do 2 godine: Baby's Best Start

Baby’s Best Start tečaj je posebno osmišljen tečaj za djecu od 3 mjeseca do 2 godine. Nastava se održava jednom tjedno u trajanju od 45 minuta te je upravo to idealno trajanje tečaja za tako malu djecu. Tečaj je osmišljen prema istraživanjima stručnjaka za rani razvoj djece te potiče cjelokupan razvoj djetetova mozga, od motoričkih i kognitivnih do socijalnih vještina. Učitelji s vrhunskim znanjem i posebnim školovanjem za rad s djecom te dobi svaki tjedan pripremaju posebne aktivnosti koje će poticati prirodnu znatiželju i istraživački duh beba i djece. Svaka aktivnost pri tom traje samo nekoliko minuta kako bi djeci bilo zanimljivo i dinamično kako bi mogli pratiti nastavu svih 45 minuta. Roditelji su zajedno s djetetom na satu i brinu se o svim potrebama beba te imaju ključnu ulogu uz učitelja. Tako roditelj sve aktivnosti radi zajedno sa svojim djetetom pa svi, bez obzira na fazu motoričkog razvoja, skupa plešemo, pužemo i skačemo. Omiljene aktivnosti na satu su npr. igra s loptama, prelijevanje vode iz jedne posudice u drugu, ljuljanje, brojanje ili igranje s didaktičkim karticama. Djecu kroz sve to uz učitelja vodi i glavni lik, maca Sunny, koju djeca brzo zavole i rado slijede u pustolovinama.

Kome je namijenjen Helen Doron tečaj engleskog jezika za bebe?

Baby's Best Start tečaj namijenjen je djeci od 3 mjeseca do 2 godine starosti koji će zajedno sa svojim roditeljima kroz zabavu i poticajno okruženje usvajati engleski poput materinskog jezika. Na ovom tečaju intenzivno obrađujemo čak 550 riječi kroz 33 pjesme i rime, dijaloge i primjere svakodnevnih situacija. Uz to, zajedno s djecom čitamo 4 kratke priče o glavnom liku, maci Sunny, te time dodatno razvijamo ljubav djece prema knjigama i čitanju.

Kako izgleda nastava za bebe u Helen Doron školi engleskog jezika?

Ovaj tečaj se kao i svaki naš tečaj održava za grupu od maksimalno osmero djece (zajedno s roditeljima). Na taj način se stvara odlična grupna dinamika, a učitelj svejedno ima dovoljno vremena posvetiti se svakom djetetu individualno. Djeca u ovoj dobi se tek upoznaju s vanjskim svijetom i pravilima poput vraćanja igračaka na mjesto ili čekanja svog reda. To su sve ključne vještine koje djetetu olakšavaju snalaženje u svim okolnostima, a mi ih aktivno usvajamo na nastavi.

Tko su učitelji u Helen Doron školi?

Svi naši učitelji imaju vrhunsko znanje engleskog jezika, a rad s najmlađima je posebna radost i izazov. Stoga svi učitelji za ovaj tečaju prolaze detaljno školovanje koje obuhvaća uvod u rani razvoj djece. Na taj način naši su učitelji spremni na sve izazove i imaju apsolutno razumijevanje za sve što se može dogoditi na satu. Znamo da su bebe ili jako mala djeca u pitanju i potičemo roditelje na satu da odgovaraju na sve djetetove potrebe, od hranjenja, maženja, nošenja do mijenjanja aktivnosti prema potrebama djeteta do uzimanja kratkog predaha u hodniku.

Koje su prednosti Helen Doron tečaja engleskog jezika za bebe?

Helen Doron tečaj engleskog jezika za bebe potiče razvoj vaše bebe na svim poljima. Rano učenje stranog jezika i razvijanje enciklopedijskog znanja potiče i istovremeno potaknuto je kroz razvoj osjetila te grube i fine motorike. Naše male grupe idealne su za prve socijalne kontakte i pozitivno utječu na emotivni razvoj.

Rano učenje jezika

Usvajanje govora jedno je od najvećih postignuća čovjeka. Dijete u majčinom trbuhu čuje i raspoznaje razne zvukove pa tako i po rođenju može prepoznati majčin glas kao i druge glasove ili čak i pjesme. Ovaj način upijanja informacija i jezika prisutan je svakodnevno u svakom trenutku pa čak i dok djeca spavaju. Dijete materinski jezik usvaja bez svjesnog truda, jer od prvog dana intenzivno komuniciramo s našom djecom.

Usvajanje engleskog jezika prema Helen Doron metodi se temelji upravo na ovom prirodnom procesu usvajanja jezika. Dijete je svakodnevno izloženo pozadinskom slušanju audio materijala koji prate edukativan sadržaj našeg tečaja. Na samoj nastavi uz stručno vodstvo naših učitelja dijete na zabavan i prirodan način usvaja engleski jezik te na taj način trajno mijenja svoje kognitivne sposobnosti na bolje. Uz Helen Doron dijete odrasta sa širim pogledom na svijet jer ga promatra kroz 2 različita mentalna sklopa, odnosno kroz dva jezika.

Razvoj osjetila

Helen Doron tečaj Baby's Best Start potiče razvoj svih osjetila. Pomoću žarkih boja i različitih oblika bebe počinju raspoznavati detalje na slikama. Kroz razne pjesmice, rime i brojalice bebe razvijaju osjećaj za zvuk i ritam. Bebe također istražuju i uče o svijetu kroz osjetilo dodira, a osjetilo njuha razvijaju kroz upoznavanje novih mirisa. Osjetilo okusa stimulira se isprobavanjem razne hrane o kojoj učimo na satu. Razvoj osjetila objedinjen je i u četiri priče koje prate mačku Sunny u otkrivanju svijeta oko sebe i tako pomaže bebama raspoznavati i shvaćati sebe i svoja osjetila.

Pjesmice, rime i brojalice

Osnova Helen Doron metode je slušanje audio materijala kod kuće kroz koje su djeca svakodnevno izložena engleskom jeziku. Na Helen Doron tečaju za bebe koristimo i dječje rime i brojalice koje su osnova razvoja jezika.

Pjevanjem i recitiranjem pjesme se lakše pamte i uče, a na taj način djeca razvijaju osjećaj za ritam jezika, intonaciju, usvajaju pravilan izgovor, sintaksu i morfologiju jezika te obogaćuju vokabular. Prilikom recitiranja pjesmica govorimo sporije i jasnije te djeca imaju priliku usvojiti novu riječ i razumjeti jezičnu poruku.

Taktilne igre

Helen Doron engleski za bebe, djeci pomaže pri stvaranju svijesti o vlastitom tijelu kroz taktilne igre s roditeljima koje potiču zbližavanje djeteta i roditelja, a kod beba razvijaju sliku o samom sebi. Naglasak je na razvijanju samopoštovanja i samouvjerenosti.

Enciklopedijsko znanje

Bebama se predstavlja enciklopedijsko znanje jer je u toj ranoj dobi iznimno bitno stimulirati mozak. Usvajanjem različitih kategorija i smještanjem raznih pripadnika u određene kategorije, djetetov mozak stvara veze između neurona uslijed čega se mozak razvija i raste, što doprinosi lakšem usvajanju informacija u budućnosti te svrstavanjem istih u razne kategorije. Enciklopedijsko znanje nadopunjuje već postojeće znanje i povećava djetetovu želju za učenjem, a učenje o životinjama potiče početak razvoja empatije. Bebe usvajanje enciklopedijskog znanja ne doživljavaju kao učenje već kao zabavu pa tako na Helen Doron tečaju engleskog jezika iskorištavamo priliku da se djeca zabave i pritom usvoje velik broj novih riječi.

Socijalni i emotivni razvoj

Baby's Best Start tečaj za najmlađe nije samo tečaj engleskog već i tečaj socijalnog i emocionalnog razvoja. Socijalni i emocionalni razvoj dio su djetetove želje i potrebe da bude prihvaćeno. Djetetova sposobnost da već u ranoj dobi izrazi osjećaje donosi osjećaj zadovoljstva, a roditeljima omogućuje da razumiju potrebe djeteta. Bebe na Baby's Best Start tečaju uče razlikovati emocije prema tonu glasa i ekspresijama lica. Bebe učimo o životinjama kako bismo pokrenuli početak razvoja empatije te ih potičemo na samostalno istraživanje svijeta oko sebe. Kroz taktilne igre s roditeljima koje doprinose zbližavanju djeteta i roditelja, djeca stvaraju svijest o vlastitom tijelu, razvijaju sliku o sebi, te razvijaju samopoštovanje i samouvjerenost.

Razvoj fine i grube motorike

Helen Doron Baby's Best Start sat ne može proći bez puzanja, kotrljanja, hodanja, skakanja, stajanja i sjedenja jer se na taj način razvija gruba motorika. Finu motoriku razvijamo uz pomoć raznih aktivnosti poput slaganja kockica, držanja i korištenja pribora za jelo u kojima djeca trebaju uskladiti rad prstiju i šake te potaknuti koordinaciju oko-ruka.

Saznajte više o tečaju

Zavirite u knjigu i pročitajte opis tečaja.

Poslušajte pjesmu

Prijavite se

Pronađite školu u svojoj blizini
Globus
Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima