­čî×3,2,1 - prijave za ┼ík. god. 2024./2025. su u tijeku! ­čî×Upisi

It’s a Baby Dragon

Te─Źaj za trogodi┼ínjake: It's a Baby Dragon

Tre─çi je ro─Ĺendan velika prekretnica u ┼żivotu svakog djeteta. Djeca postaju puno samostalnija i slobodnija te po─Źinju do┼żivljavati svijet na malo ÔÇ×odrasliji na─ŹinÔÇť. Ovaj te─Źaj uz audio materijale koje se svakodnevno slu┼íaju kod ku─çe, nudi i 13 zabavnih, kratkih edukativnih crti─ça koji prate pustolovine glavnih likova: zmajice Didi, ─Źarobnjaka Alberta, dje─Źaka Sama i mace Fluffy.Te─Źaj pokriva razne interesne skupine ove dobi te poti─Źe motori─Źki, kognitivni, emotivni i naravno socijalni razvoj s jedne strane, a intenzivno radimo i na razvoju razumijevanja i govora.

Kome je namijenjen Helen Doron te─Źaj engleskog jezika ÔÇ×It's a Baby DragonÔÇť?

Ovaj te─Źaj namijenjen je djeci od 3 do 4 godine koji ─çe zajedno sa svojim roditeljima kroz zabavu i poticajno okru┼żenje usvajati engleski jezik poput materinskog jezika. Na ovom te─Źaju intenzivno obra─Ĺujemo ─Źak 400 rije─Źi kroz pjesme i rime, dijaloge i primjere svakodnevnih situacija koje dijete mo┼że pratiti kroz audio materijale, ali i kroz crti─çe. Na ovom te─Źaju intenzivno radimo na usvajanju vokabulara, govoru i kori┼ítenju jezika u punim (jednostavnim) re─Źenicama.

Kako izgleda Helen Doron nastava za trogodišnjake?

Ovaj te─Źaj se kao i svaki na┼í te─Źaj odr┼żava za grupu od maksimalno osmero djece (zajedno s roditeljima) i traje 45 minuta tjedno. Na taj na─Źin stvara se odli─Źna grupna dinamika, a u─Źitelj ima dovoljno vremena posvetiti se svakom djetetu individualno. Trogodi┼ínjaci u┼żivaju u crti─çima i igri s glavnim likovima. Aktivnosti na satu se brzo izmjenjuju, ┼íto zna─Źi da djeca ne sjede du┼że od 10 minuta u komadu nego usvajaju engleski kroz kinesteti─Źke aktivnosti (ples, tr─Źanje, skakanje). U ovoj dobi dijete ve─ç ima ne┼íto du┼żu koncentraciju ┼íto pru┼ża mogu─çnost odre─Ĺene aktivnosti obra─Ĺivati detaljnije ili uvoditi kompleksnije igre s pravilima poput pojednostavljenog memorija.

Tko su u─Źitelji u Helen Doron ┼íkoli?

Svi na┼íi u─Źitelji imaju vrhunsko znanje engleskog jezika te prolaze detaljno ┼íkolovanje koje je specifi─Źno osmi┼íljeno kako bi u─Źitelja pripremilo na rad s trogodi┼ínjacima. Na┼íi u─Źitelji znaju da trogodi┼ínjaci ve─ç imaju izra┼żene osobnosti koje dolaze do izra┼żaja pri svim aktivnostima te zbog toga prilago─Ĺavaju sve aktivnosti individualno svakom djetetu kako bi svaki polaznik imao najbolje mogu─çe uvjete za usvajanje jezika.

Koje su prednosti Helen Doron te─Źaja engleskog jezika za trogodi┼ínjake?

Helen Doron te─Źaj engleskog jezika za trogodi┼ínjake djeci pru┼ża savr┼íeno okru┼żenje za usvajanje engleskog jezika i razvijanje govora, razvoj socijalnih vje┼ítina, fine motorike i priliku provesti kvalitetno vrijeme s roditeljima i vr┼ínjacima.

Razvoj govora

Trogodi┼ínjaci su sretni kad mogu roditeljima ili voljenima ispri─Źati dogodov┼ítine dana i kad mogu pokazati ┼íto znaju. Helen Doron nastava za trogodi┼ínjake im pru┼ża priliku u─Źiniti upravo to, ali na engleskom jeziku.

Na te─Źaju It's a Baby Dragon, u─Źitelj djecu intenzivno poti─Źe na kori┼ítenje engleskog jezika. Svaki sat zapo─Źinje tako da se dijete predstavi na engleskom jeziku. Djeca zajedno s u─Źiteljem pjevaju pjesmice, recitiraju brojalice, imenuju kartice (koriste pune re─Źenice) i igraju igre tako da cijelo vrijeme imaju priliku koristiti engleski jezik.

Vokabular koji se usvaja obuhva─ça:

Imenice: colours, animals, fruit, family members, king, queen...
Glagoli: jump, run, hop, sing...
Pridjevi: big, little, slow, fast
Prilozi: quickly, slowly...
Prijedlozi: on, in, behind, in front...

Razvoj socijalnih vještina

Razvoj socijalnih vje┼ítina ide ruku pod ruku s razvojem govora. Djeca imaju ┼żelju i znanje izra┼żavati se na engleskoj jeziku kroz dru┼żenje s drugima. Tako se predstavljaju ne samo u─Źitelju nego i drugim polaznicima. U─Źe interakciju, ─Źekanje reda i usput stvaraju nova prijateljstva. Male grupe u kojima se odr┼żava nastava pru┼żaju idealne okolnosti za ugodnu grupnu dinamiku s dovoljno prilike za individualno izra┼żavanje.

Kvalitetno dru┼żenje s roditeljima i vr┼ínjacima

Na po─Źetku te─Źaja za trogodi┼ínjake, roditelji su s djecom na nastavi, ali se tijekom godine, u dogovoru s u─Źiteljem/icom, djecu priprema da ─çe do kraja te─Źaja u nekom trenutku ostati sama na nastavi.

U ovoj dobi djetetu ─Źesto jo┼í treba pomo─ç s rezanjem papira, lijepljenjem ili bojanjem i zbog toga je roditelj tu da pomogne, a i da ohrabri dijete da bude samostalno.

Saznajte vi┼íe o te─Źaju

Zavirite u knjigu i pro─Źitajte opis te─Źaja.

Poslušajte pjesmu

Prona─Ĺite ┼íkolu u svojoj blizini
Globus
Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kola─Źi─çe

Kori┼ítenjem na┼íe web stranice potvr─Ĺujete da prihva─çate na┼íu upotrebu kola─Źi─ça. Ovdje mo┼żete saznati vi┼íe o tome kako ih koristimo.

Vi┼íe o kola─Źi─çima