🌞3,2,1 - prijave za šk. god. 2024./2025. su u tijeku! 🌞Upisi

Toddler’s Best Start

Tečaj za dvogodišnjake: Toddler's Best Start

Helen Doron tečaj Toddler’s Best Start je tečaj engleskog jezika za djecu od 2 do 3 godine te može biti početan tečaj ili nastavljački tečaj za djecu koja su završila tečaj Baby’s Best Start. Djeca ove dobi i dalje istražuju svijet punom parom i sa svakim iskustvom razvijaju svoje moždane puteve i interese. Upravo zbog toga je nastava iznimno dinamična i poticajna kako bi svih 45 minuta trajanja sata bilo zabavno i zanimljivo za djecu. Tečaj pogađa razne interesne skupine ove dobi te potiče motorički, kognitivni, emotivni i naravno socijalni razvoj, a intenzivno radimo i na razvoju razumijevanja i govora. Učitelj, zajedno s roditeljima koji su u ovoj dobi s djetetom na nastavi, djecu kroz sve vizualne, auditivne i kinestetičke aktivnosti potiču na prirodno korištenje jezika, na način da se nastava odvija isključivo na engleskom jeziku. Tako djeca, roditelji i učitelji, imenuju razne slike na karticama, igraju didaktičke igre i dinamične igre poput brze igre skrivača na engleskom, plešu i pjevaju uz edukativne pjesmice i uče osnove predstavljanja na engleskom jeziku. Glavni lik, maca Sunny pritom djecu vodi kroz svoje pustolovine te zajedno s njima istražuje svijet na engleskom jeziku.

Toddler's Best Start

tečaj u 60 sekundi

Kome je namijenjen Helen Doron tečaj engleskog za dvogodišnjake?

Toddler's Best Start tečaj namijenjen je djeci od 2 do 3 godine koji će zajedno sa svojim roditeljima kroz zabavu i poticajno okruženje usvajati engleski poput materinskog jezika. Na ovom tečaju intenzivno obrađujemo čak 700 riječi kroz 74 pjesme i rime, dijaloge i primjere svakodnevnih situacija. Uz to, na ovom tečaju uvodimo mnoštvo pojmova i radimo na enciklopedijskom znanju. Djeca imaju fantastičnu sposobnost šireg pogleda na svijet, stoga ih nije potrebno ograničavati na riječ „dog“ nego učimo čak 12 različitih vrsta pasa, insekata, leptira i cvijeća.

Kako izgleda nastava Helen Doron tečaja engleskog za dvogodišnjake?

Ovaj tečaj se kao i svaki naš tečaj održava za grupu od maksimalno osmero djece (zajedno s roditeljima). Na taj način se stvara odlična grupna dinamika, a učitelj svejedno ima dovoljno vremena posvetiti se svakom djetetu individualno. Djeca u ovoj dobi se još uvijek upoznaju s vanjskim svijetom i pravilima poput vraćanja igračaka na mjesto ili čekanja svog reda. To su sve ključne vještine koje djetetu olakšavaju snalaženje u svim okolnostima, a mi ih aktivno usvajamo na nastavi. Mali dvogodišnjaci već uživaju u umjetničkom izražavanju pa tako i mi na nastavi zajedno s roditeljima djeci dajemo priliku da bojaju i lijepe naljepnice u knjizi ili izrađuju jednostavne stvari.

Tko su učitelji u Helen Doron školi?

Svi naši učitelji imaju vrhunsko znanje engleskog jezika, a rad s najmlađima je posebna radost i izazov. Stoga svi učitelji za ovaj tečaju prolaze detaljno školovanje koje obuhvaća uvod u rani razvoj djece. Na taj način naši su učitelji spremni na sve izazove i imaju apsolutno razumijevanje za sve što se može dogoditi na satu. Znamo da je riječ o maloj djeci i roditelje potičemo da na satu odgovaraju na sve djetetove potrebe, od hranjenja, maženja, nošenja do mijenjanja aktivnosti prema potrebama djeteta do uzimanja kratkog predaha u hodniku.

Koje su prednosti Helen Doron tečaja engleskog jezika za dvogodišnjake?

Helen Doron tečaj engleskog jezika stimulira razvoj svih sposobnosti koje dijete prirodno ima. Kroz zabavne aktivnosti razvijamo finu i grubu motoriku, male grupe potiču socijalni i emotivni razvoj, a glavni cilj tečaja je naravno razvoj jezika kroz usvajanje ritma, melodije, enciklopedijsko znanje i vokabular.

Razvoj jezika

Djeca u ovoj dobi intenzivno razvijaju svoj govorni aparat i osobnost. Tako se i u ovoj dobi često događa da djeca ne pričaju. Helen Doron učitelji  stručno su obučeni i znaju da djetetu treba dopustiti da ide svojim tempom. Isto kao što su djeca izložena hrvatskom jeziku, tako ih izlažemo i engleskom jeziku, a djeca verbalno ili neverbalno pokazuju svoje shvaćanje i razumijevanje jezika. Vrlo brzo po upisu i uz redovno slušanje audio materijala, može se vidjeti da djeca usvajaju i koriste engleski jezik. Na početku sata djeca se predstavljaju na engleskom jeziku ili čekaju da to roditelj ili učitelj napravi za njih, razumiju i prate jednostavne upute poput „stand up“, „run“, „up-down“, prepoznaju brojne životinje (i imenuju ih ako pričaju) ili pospremaju sobu uz pjesmu „clean up“.

Između ostalog obrađuje se vokabular:

Imenice:  body parts, colours, fruit, vegetable, family members, shapes, animals, instruments..

Glagoli: walk, jump, sit, put in, take out, give, clean up, play, eat, touch…

Prijedlozi: on, in, in front, behind, next to…

Pridjevi: blue, green, big, little…

Prilozi: fast, slowly, quickly…

Dobrobiti ranog učenje jezika

Usvajanje engleskog jezika prema Helen Doron metodi temelji se na prirodnom i zabavnom procesu usvajanja jezika. Zadatak roditelja je djeci kod kuće svakodnevno puštati naše edukativne audio materijale koji prate sadržaj našeg tečaja. Na samoj nastavi uz stručno vodstvo naših učitelja dijete na zabavan i prirodan način usvaja engleski jezik te time višestruko razvija svoj govorni aparat. Dijete bez ikakvih problema može usvajati više jezika istovremeno te je dokazano da djeca bolje usvajaju jezik nego odrasli. Čovjekova sposobnost usvajanja jezika opada s godinama, a djeca koja u ovoj dobi usvajaju više jezika, imaju priliku imati više od jednog materinskog jezika. To je neprocjenjiv dar koji djetetu obogaćuje razvoj i znanje za cijeli život.

Razvoj osjetila i različiti načini usvajanja jezika

Mala djeca svijet doživljavaju pomoću svih osjetila, a ona se najbolje razvijaju kroz 3 različita načina učenja, a to je vizualno-taktilni, auditivni i kinestetički način učenja.

Žarke boje, različiti oblici i slike stimuliraju vizualnu potrebu djeteta i daju djeci priliku na taj način povezivati značenje s određenim pojmovima.

Dodir je možda najbitnije osjetilo za malu djecu, oni istražuju i uče o svijetu kroz osjetilo dodira – stoga na satu radimo mnoštvo taktilnih igara – od igre s vodom do diranja raznih struktura i materijala.

Kako najbolje učiti o raznim vrstama cvijeća nego kroz dodir i naravno njuh.

Kroz razne pjesmice, rime i brojalice djeca razvijaju osjećaj za zvuk i ritam- a svaki jezik ima svoj ritam i melodiju. Na nastavi koristimo dječje rime i brojalice koje su temelj razvoja jezika. Osnova Helen Doron metode je slušanje audio materijala kod kuće kroz koje su djeca svakodnevno izložena engleskom jeziku.

Pjevanjem i recitiranjem lakše se usvaja jezik, a na taj način djeca razvijaju osjećaj za ritam jezika, intonaciju, usvajaju pravilan izgovor, sintaksu i morfologiju jezika te obogaćuju vokabular. Prilikom recitiranja pjesmica govorimo sporije i jasnije te djeca imaju priliku usvojiti novu riječ i razumijeti jezičnu poruku.

Enciklopedijsko znanje

Djeca imaju nevjerojatnu sposobnost i potrebu istražiti sve detalje svijeta. Što više detalja i informacija im ponudimo, to će ih više zapamtiti i koristiti za razvoj mozga. Usvajanjem različitih kategorija i smještanjem raznih pripadnika u određene kategorije, djetetov mozak stvara veze između neurona uslijed čega se mozak razvija i raste, što doprinosi lakšem usvajanju informacija u budućnosti te svrstavanjem istih u razne kategorije. Enciklopedijsko znanje nadopunjuje već postojeće znanje i povećava djetetovu želju za učenjem, a učenje o životinjama potiče početak razvoja empatije. Važno je djetetu dati širi okvir razmišljanja, da postoji bezbroj različitih vrsta insekata, cvijeća ili životinja.

Socijalni i emotivni razvoj

Djeca u ovoj dobi još uvijek otkrivaju svijet te su im socijalne vještine tek u nastajanju. Još su uvijek u fazi upoznavanja samih sebe i funkcioniranja u svijetu. Helen Doron tečaj nudi savršen spoj individualnog i grupnom pristupa. U grupama do maksimalno 8 polaznika, dijete ima priliku biti u centru pažnje, a s druge strane dijete uz vodstvo učitelja i roditelja uči i funkcioniranje u grupi. Čekanje svog reda, davanje prilike drugima i učenje kako se igra zajedno.

Razvoj fine i grube motorike

Djeca se na nastavi izvrsno zabavljaju. Trčimo, skačemo, plešemo, penjemo se, pužemo… sve su to vještine koje dijete tek usvaja i vježba razvoj grube motorike. Na nastavi dijete uči raditi sve to kroz upute na engleskom jeziku i time uz motoriku razvija i govor i moždane puteve. Uz grubu motoriku na ovom tečaju razvijamo intenzivno i finu motoriku kroz lijepljenje, bojanje, igre vodom, „pecanja engleskih riječi“ i druge aktivnosti.

Saznajte više o tečaju

Zavirite u knjigu i pročitajte opis tečaja.

Poslušajte pjesmu

Pronađite školu u svojoj blizini
Globus
Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima