🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

10 odličnih razloga za učenje drugog jezika

1.    Izgrađivanje čvrstog temelja 
Učenje drugog jezika može dovesti do boljeg razumijevanja te poboljšanja vladanja gramatikom na materinjem jeziku. Shvaćanje drugog jezika nas potiče na razmišljanje o materinjem jeziku.

2.    Razvijanje moždanih stanica 
Istraživanja o bilingualnom odrastanju pokazuju da učenje drugog jezika odlično utječe na razgibavanje moždanih vijuga – i razvoj moždanih stanica! Prema istraživanju objavljenom u časopisu “Nature” siva je masa kod bilingualne djece znatno gušća nego kod monolingualne djece.

3.    Izgrađivanje samopouzdanja 
Učenje novog jezika je predivno iskustvo – bez obzira na dob. Učenje jezika kod djece je intuitivno i prirodno. Djeca uče sa zadovoljstvom i lakoćom, a takvo iskustvo im može izgraditi samopouzdanje i motivirati ih na učenje drugih stvari.

4.    Poboljšanje akademske uspješnosti 
Brojna su istraživanja dokazala da učenici koji su savladali strani jezik imaju bolje rezultate na ispitima nego djeca bez znanja drugog jezika.

5.    Bolje vladanje čitanjem 
Istraživanje sveučilišta York u Kanadi pokazuje da bilingualna djeca lakše nauče čitati od monolingualne djece. Znanje i iskustvo u pričanju jednog i drugog jezika dovode do lakšeg razumijevanja i prednosti u učenju.

6.    Iskorištavanje prilika! 
U današnje vrijeme sve je teže upisati se u željenu školu ili fakultet a znanje drugog ili trećeg jezika uvelike povećava vjerojatnost upisa. Na svjetskom tržištu znanje više jezika postaje ogromna prednost.

7.    Što ste rekli…? 
Djeca puno bolje raspoznaju razlike u tonu i glasu i puno im je lakše oponašati naglaske. Njihova osjetila, naročito sluh, osjetljivija su i puno im je lakše, nego starijima, reproducirati nove zvukove. Rano učenje Vašem djetetu omogućava tečno i samopouzdano vladanje jezikom.

8.    Proširenje horizonta
Odlazak u inozemstvo i vladanje jezikom odabrane destinacije omogućava Vam da se osjećate ugodno i dijelom kulture i svakodnevnice te zemlje – a ne kao slučajni prolaznik.

9.    To su bila dobra stara vremena  
Razgovaranje na materinjem jeziku s dijelom obitelji ili prijatelja koji žive na drugom kraju svijeta omogućava prirodniju komunikaciju i bliskiji odnos sa zajedničkom prošlošću. To je divan način za održavanje uspomena, priča i tradicija.

10.    Za cijelu obitelj! 
Učenje jezika je nešto što možete zajedno s ostatkom Vaše obitelji raditi – od kuće i kad god Vama odgovara! Krenite što ranije!

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima