🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

Helen Doron metoda

5 glavnih načela i prednosti

Helen Doron metoda jedinstvena je metoda usvajanja engleskog poput materinskog jezika. Metoda se temelji na prirodnom usvajanju jezika na način da se dijete okružuje izvornim engleskim jezikom te se dijete kroz igru i zabavne aktivnosti potiče na korištenje jezika.

Metoda se temelji na 5 glavnih načela: kontinuiranom slušanju, pozitivnom potkrepljenju, malim grupama, VAK metodi i KISS principu.

 • Kontinuirano slušanje

  Kako bi dijete imalo priliku usvojiti jezik poput materinskog jezika, u Helen Doron školama nastojimo dijete što više okružiti izvornim jezikom. To postižemo tako da svako dijete pri upisu dobije pristup audio i (ovisno o dobi) video materijalima. Dijete na taj način svakodnevno kod kuće ima priliku slušati priče i pjesmice s tečaja– dok se igra, dok boja, dok se vozi u autu te tijekom drugih dnevnih aktivnosti. Na taj je način dijete svakodnevno okruženo engleskim jezikom i to u različitim situacijama. Engleski postaje dio svakodnevnice i života, a na nastavi dijete ima priliku koristiti jezik u pravilnom obliku i okolnostima.

  Crtići koji prate nastavu omogućuju djetetu dodatnu zabavu i osiguravaju kvalitetan edukativni sadržaj koji mogu gledati u svom domu.

 • Pozitivno potkrepljenje i poticaji

  Ono što je ključno za uspjeh i dobrobit djeteta je pozitivno potkrepljenje i poticanje na razvoj, kako jezika, tako i osobnosti. Na Helen Doron nastavi trudimo se djetetu pružiti sigurne uvjete i pozitivnu atmosferu kako bi usvajanje drugog jezika bilo što ljepše i prirodnije iskustvo.
  Iza principa pozitivnog potkrepljenja stoji uvjerenje da će bilo koja radnja, u ovom slučaju korištenje engleskog jezika, koja je praćena pozitivnom reakcijom (na primjer pohvalom, smiješkom, pljeskanjem) biti brže i jače učvršćena u pamćenju i ponašanju. Iz tog razloga dijete na Helen Doron satu potičemo i nagrađujemo za pokazivanje znanja engleskog jezika (verbalnog ili neverbalnog). Dugoročni učinci su da dijete veselo i opušteno koristi engleski jezik, a tako ga i lakše usvaja i koristi.

 • Male grupe

  Helen Doron nastava se održava u malim grupama do 8 polaznika. Na tečajevima do 4. godine s djetetom je prisutan roditelj ili pratnja. Ova veličina grupe idealna je za optimalan razvoj grupne dinamike, a da učitelj pritom ima dovoljno vremena posvetiti se svakom djetetu. Djeca uživaju u prednostima individualnog pristupa te u prednostima grupnog rada i na taj način razvijaju socijalne vještine.

 • VAK metoda učenja

  Vizualni podražaji u obliku slika, igračaka i stimulativnih boja.
  Auditivni način učenja kroz svakodnevno slušanje priča i pjesmica te nastave koja se održava isključivo na engleskom jeziku.
  Kinestetičke aktivnosti – bez obzira na trenutačnu fazu motoričkog razvoja, djeca kroz vlastite različite načine kretanja kroz prostor ili kroz promatranje drugih (druge djece, roditelja ili učitelja) usvajaju značenje riječi i pritom se odlično zabavljaju.

 • KISS pristup

  Za sve naše aktivnosti i druženje s djecom vrijedi KISS pristup:
  „Keep it simple and smile.“ Smiješak čini svijet ljepšim mjestom pa tako i djeca vole dolaziti na mjesto na kojem ćemo ih dočekati sa smiješkom.

Video materijali

Pronađite školu u svojoj blizini
Globus
Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima