🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

Helen Doron učenici u Londonu

Helen Doron učenici u Londonu

London baby! Zagrebački Teen centar Ilica i Helen Doron Zadar udružili su se i poveli svoje dugogodišnje polaznike na petodnevno putovanje u London od 28.10.do 1.11. Projekt je ostvaren kao zahvala za vjernost i kao prilika da naši polaznici posjete englesko govorno područje i neposredno komuniciraju s izvornim govornicima engleskog jezika. Putovanje je bilo iznimno uspješno, oduševljeni su bili i naši polaznici i njihovi roditelji, a mi se već veselimo organizirati putovanje za sljedeću generaciju Helen Doron polaznika!

U nastavku slijedi mali putopis našeg teacher Tonija:

1. dan

Okupili smo se u Zračnoj luci i krenuli na večernji let, stigavši u London u kasnim večernjim satima.

2. dan

Nakon ranog doručka, sjeli smo na poznati double decker bus i zaputili se prema Waterloou, nakon kojeg smo prošetali do znamenite atrakcije London Eye, a zatim i do Westminstera (Parlament, Big Ben, Westminster Abbey) gdje smo usprkos jakoj kiši napravili odlične turističke fotke.

Nastavili smo šetnju prema Buckingham palaceu u kojoj u tom trenu nažalost nije bio King Charles, a nakon palače krenuli smo prema Trafalgar Squareu gdje smo posjetili poznatu National Gallery, veliki muzej europskog slikarstva u kojem smo vidjeli djela poznatih slikara kao što su Gustav Klimt, Rembrandt, Degas, Monet, Gaugin, Van Gogh, Renoir i dr.

Nakon pauze za ručak sjeli smo na podzemnu željeznicu, znameniti londonski “Tube” koji nam je postao svakodnevno sredstvo kretanja po gradu i posjetili Natural History Museum, prirodoslovni muzej u kojem se može naučiti puno o razvoju života na našem planetu, od najranijih primitivnih organizama, preko dinosaura do razvoja čovjeka, goleme kolekcije kristala i minerala i još puuuno toga. Na kraju dana večerali smo u obližnjem restoranu i vratili se u hotel.

3. dan

Prva postaja bio je City of London – poslovno središte grada prepoznatljivo po visokim neboderima, a nakon toga smo prošetali do Tower of London koji je nekad služio kao kraljevski zatvor. Zatim smo proveli puno vremena fotografirajući se na Tower Bridgeu, a nakon što smo prešli rijeku Temzu, prošetali smo njezinom južnom obalom do Millenium Bridgea i do Tate Modern galerije umjetnosti 20. i 21. stoljeća koju smo i razgledali. Na vrhu galerije nalazi se i vidikovac s kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli London. Nakon razgledavanja galerije, ukrcali smo se na brod koji nas je Temzom vratio u zapadni dio grada.

Poslijepodne je bilo vrijeme za slobodne aktivnosti pa smo posjetili najveći Shopping district Londona (Oxford Street i Regent Street), a dan smo završili na Piccadily Circusu gdje su neki polaznici uživali u uličnim performansima, a neki pohrlili u Hard Rock Cafe po još neki suvenir.

4. dan

Kako smo se u Londonu zatekli baš u vrijeme Halloweena, proveli smo ga na najbolji mogući način – posjetom Harry Potter studiju u Watfordu! Riječ je o golemom studiju u kojem su se snimali svi filmovi o omiljenom mladom čarobnjaku.

Bez teksta su ostali i istinski obožavatelji Harryja Pottera, ali i oni koji nikad nisu pogledali filmove ili pročitali knjige. Turneja po studiju trajala je tri sata tijekom kojih smo dobili nevjerojatan uvid u zadivljujuću razinu truda i rada koja je uložena u stvaranje ovih filmova koji danas uživaju status klasika.

Naše posljednje poslijepodne u Londonu proveli smo, dakako, pod kišobranima u uobičajenom londonskom sivilu, ali zato smo posjetili najšareniju londonsku četvrt – Camden – koji pršti muralima, uličnom umjetnošću, štandovima, prefinom hranom i raznolikim subkulturama.

5. dan

Iskoristili smo priliku da prije povratka u Zagreb posjetimo i British Museum koji se nalazio u blizini našeg hotela. Iako nismo imali vremena razgledati cijelu golemu kolekciju muzeja koja obuhvaća velik dio svjetske povijesti, svi su odabrati što ih najviše zanima – od egipatskih hijeroglifa, preko grčkih amfora do japanskih grafika – i izgubili se u tom dijelu muzeja.

Nakon muzeja, vratili smo se do hotela gdje nas je čekao autobus za zračnu luku Heathrow. Sretno smo sletjeli u Zagreb oko 20 sati po lokalnom vremenu gdje su roditelji dočekali naše polaznike koji su jedva čekali podijeliti dojmove sa svoje londonske avanture!

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima