🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

Je li Helen Doron škola potrebna i kada dijete krene u školu?

Upis u prvi razred osnovne škole, za svako je dijete okretanje nove stranice i početak novog životnog razdoblja. To je promjena koja donosi novu svakodnevnicu i mnoštvo novih, drugačijih obaveza. Mnogi roditelji se nakon što dijete upiše prvi razred, odluče za prestanak djetetovog učenja engleskog jezika u Helen Doron školi jer smatraju da ono više nije potrebno. No, važno je naglasiti da je gradivo engleskog u osnovnoj školi, predviđeno za djecu koja se do tada nisu susretala s učenjem engleskog. Osim toga, metoda učenja u osnovnoj školi razlikuje se od specifične Helen Doron metode.

Koje su prednosti Helen Doron metode?

Helen Doron metoda učenja engleskog jezika, zasniva se na stvaranju prirodnog okruženja u kojem dijete lakše i prirodnije uči. Kompletna nastava, izvodi se na engleskom jeziku kako bi djeca tijekom pohađanja, slušala što više engleskih fraza, izgovora i izraza. Svaka nastavna lekcija osmišljena je za izvođenje kroz različite kreativne igre. Na taj način polaznici Helen Doron škole uče, igrajući se. Takav pristup omogućuje djeci učenje engleskog kao da je njihov materinji jezik.

Ono što također pridonosi kvaliteti i boljem usvajanju gradiva, je učenje u manjim grupama. Tako Helen Doron grupe nikada nemaju više od 8 polaznika. Time se postiže individualizirani pristup učenju, jer svaki učitelj zna koliko koje dijete može i kakvo znanje ima. U grupama se na zanimljiv i zabavan način potiče djecu na govor i aktivnost. Helen Doron škola ima i višebrojne tečajeve koje polaznici upisuju prema dobi, ali i prema prethodno stečenom znanju. Na taj način se izbjegava preveliko opterećenje ili preslab nastavni program za pojedinu djecu.

Izvrstan pokazatelj učinkovitog učenja koje je naprednije od regularnog učenja u školi, je usporedba naučenih riječi. Prema nastavnom planu i programu, djeca se u prvom razredu osnovne škole susretnu s do 500 riječi. Na Helen Doron tečajevima učenici su izloženi puno većem opsegu vokabulara, koji kod osnovnog tečaja Jump with Joey iznosi 900 riječi.

Razvoj i karakter djeteta važni su za učenje

Za oblikovanje plana i programa svakog tečaja, u Helen Doron školi, kao kriterij se uzima i socijalni razvoj djeteta. Poznato je da djeca u prvom razredu upoznaju puno nove djece, stvaraju velika prijateljstva, a jako im je važno da su ona ispunjena s puno igre, smijeha i zabave. Upravo se na to referira kreiranje nastavnog programa. U Helen Doron grupama ima različitih karaktera. Neka djeca su sramežljiva, neka razigrana, no to nikada ne predstavlja problem za izvođenje nastave.

Učiteljica daje zadatke u kojima djeca imaju priliku pokazati što znaju, a pritom se nijedno dijete neće osjećati neugodno. Autoritet uvijek postoji, ali program ne uključuje ocjene niti kazne. U Helen Doron školi se uči prirodno, kroz igre, smijeh, zabavu, pjesmice i slušanje, ali i kroz motivaciju. Neprestano se učenike motivira da sudjeluju i budu akitivni na nastavi te tako prirodno nauče riječi, fraze i rečenice engleskog jezika. Učimo slušati druge i raditi skupa jer tako učimo najbolje.

Nastava, gramatika i motivacija

U Helen Doron školi, osim kroz pjesmice i ples, učimo i kroz razgovore jedni s drugima, rješavamo slagalice, pričamo o svemu što nas okružuje, a čak rješavamo i malo matematike. Oni koji znaju i pisati kažu da im uz zabavne aktivnosti, ni to nije naporno.

Roditelji se često brinu da na Helen Doron tečajevima, djeca neće dobiti dovoljno znanja iz gramatike engleskog jezika. No doista nema razloga za brigu jer je gramatika prisutna na svakom satu. Ispočetka se djeca s njom susreću u sklopu rečenica i razgovora, a učiteljica pomaže usvojiti točno i ispraviti netočno. Gramatika vremenom tako „ulazi u uho“ bez muke, na potpuno prirodan način, a dijete počinje tečno govoriti engleski, što u školi, što na putovanju i svakoj drugoj prilici u kojoj ga može koristiti.

Učenje se, osim zabavnom nastavom, potiče i pohvalama. Naime, Helen Doron metoda temelji se pozitivnim potkrjepljenjima. To znači da su djeca izložena velikoj količini pozitivnih reakcija, pohvala i feedbacka koje ih potiču i motiviraju da budu aktivnija i da žele učiti. Bez obzira kaže li dijete samo riječ, čitavu rečenicu ili ponekad i pogriješi, nikada neće doživjeti negativnu reakciju. Učiteljica polaznike, bez obzira na sve, uvijek pohvali za trud! Zato u Helen Doron školi, djeca vole sudjelovati u svim aktivnostima, ne boje se govoriti, a mi se trudimo učenje činiti jednostavnim, pritom ispunjavajući najviše obrazovne standarde.

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima