🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

Kako pomoći umornim tinejdžerima pri učenju engleskog

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo niz članaka i priliku da učite od Helen Doron, edukatorice i lingvistice. Helen podučava djecu engleskom jeziku već 30 godina. Utemeljiteljica je Helen Doron edukacijske grupe i jedinstvene metode podučavanja engleskog jezika, matematike, fitnesa i dječjeg razvoja s izvornim i revolucionarnim materijalima za učenje.
Ovotjedno pitanjeRado bih da moja kćer tinejdžerske dobi ide na tečaj engleskog, no nisam sigurna koliko će dobro moći učiti nakon cijelog dana u školi. Što vi mislite?

Treba uzeti u obzir mnogo faktora kada roditelj i tinejdžer pokušavaju procijeniti optimalan broj izvanškolskih aktivnosti. Moguće je da tinejdžeri već imaju mnogo aktivnosti i interesa te žele pojačati svoje znanje engleskog iz različitih razloga. Svaka obitelj ima drugačiji pojam pravog balansa između školskih i izvanškolskih aktivnosti. Tinejdžeri znaju u kakvoj se situaciji i okolini osjećaju ugodno, a i imaju različite sposobnosti učenja. Dakle, gdje odrediti granicu između toga da pružite svojim tinejdžerima prave mogućnosti i da ih preopteretite. Hoće li biti u stanju učiti?

Većina tinejdžera može nastaviti učiti nakon dugog i napornog dana u školi, ali trebaju program koji ih motivira, stimulira njihov um i daje im prilku da se ispušu. Najbolji način da budu zadovoljni je pronalazak dobro strukturiranog programa koji učenje čini zabavnim. Treba se uvjeriti sadrži li taj program stimulativne i zabavne aktivnosti, bez obzira na to što se kroz njih treba nešto naučiti. Nakon dugog dana u školi, tinejdžeri će najbolje moći usvojiti sadržaj sata ako nalikuje više na igru, a manje na tradicionalnu nastavu u učionici. Dobro osmišljen program engleskog, koji se temelji na čvrstoj metodologiji, je optimalan izbor.

U čemu je tajna?

Kroz moje iskustvo s Helen Doron metodom, postigli smo nevjerojatan uspjeh podučavajući dva milijuna male djece, mladih i tinejdžera diljem svijeta, koristeći jedinstvenu metodologiju koja uključuje učenje kroz zabavu, igre i glazbu, a koju provode posebno obučeni učitelji koji pružaju mnogo pozitivnog ohrabrenja.

Trebaju li tinejdžeri učiti kroz igru?

Ova metoda zabavnog podučavanja engleskog nije ograničena samo na rano djetinjstvo. Programi Helen Doron Teen English podučavaju čitanje, pisanje, konverzaciju, gramatiku i podudaraju se sa Zajedničkim europskim referentnim okvirom za jezike. Dok s jedne strane uče nešto važno, te aktivnosti su istovremeno pune igre, pjesama i kroz njih se učenici zabavljaju, zainteresirani su i uče.

Ja podučavam grupu tinejdžera. Nevjerojatni su; zabavno je raditi s njima i vesele se dolasku na sat jer je za njih učenje vokabulara, gramatike i čitanja na visokoj razini poticajno i još se k tome sjajno zabavljaju. Kada su prisutne igre, zabava, pokret, pjesme i angažiranost – uvjeti za dugoročno učenje su najpovoljniji. Mnogi naši učenici ne vole engleski u školi, no vole dolaziti na naše satove jer se zbog male grupe i zabave u nastavi osjećaju sigurno i uživaju.

Više od engleskog

Naši učenici nauče puno više od samog jezika. Kroz programe Teen English uče o dobrim navikama pri učenju te tehnikama i optimalnim načinima učenja. Da, dan im je bio naporan i mnogi su se od njih probudili jako rano, no uvijek su fokusirani zbog tog mnoštva aktivnosti. Na nastavi pričamo, pišemo, krećemo se, igramo se, sjedimo na podu, ustajemo, radimo nešto u knjizi i ponovno se igramo. Vrijeme leti i učenici uče. Helen Doron metodologija im pruža brojne prednosti jer također uključuje tehnike i aktivnosti koje povećavaju kapacitet mozga – istovremeno ih podučavajući strani jezik. Kada tinejdžeri pronađu pravi program koji je izazovan, puni ih energijom, motivira i ohrabruje, neće im smetati kojim danom i u koliko sati se taj program nudi, već će im savršeno odgovarati.

O Helen Doron

Helen je započela mali biznis 1985. i utemeljila jedinstvenu metodu s izvornim i revolucionarnim materijalima za učenje. Njeni su tečajevi brzo postali popularni i biznis se naglo povećavao te je Helen počela zapošljavati druge učitelje i razvijati tečajeve za obučavanje učitelja i dodatne programe temeljene na ekskluzivnoj metodi kreativnosti i izražavanja. Dodane su i nove discipline: matematika, fitnes i dječji razvoj te su sve sjedinjene pod imenom Helen Doron Edukacijske Grupe.

Helen Doron Edukacijska grupa vodeći je inovativni edukacijski sustav koji pruža ekskluzivne tečajeve i kvalitetne materijale za učenje za bebe, djecu i tinejdžere cijelog svijeta. Helen Doron Edukacijska Grupa postala je jedna od najvećih edukacijskih franšiza u svijetu, s gotovo 90 master franšizera i 800 centara za podučavanje u 36 zemalja svijeta na 5 kontinenata, dok je u Turskoj i Južnoj Koreji u ponudi i program za cjelodnevni vrtić.

Za više informacija o Helen Doron English programima, posjetite:

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima