🌞3,2,1 - prijave za šk. god. 2024./2025. su u tijeku! 🌞Upisi

Kako učitelji rastu unutar Helen Doron obitelji

Simpatične identične blizanke, Laura i Sarah Stickler (17), i njihova lepršava mlađa sestra, Julia, odrasle su uronjene u Helen Doron svijet engleskog. Njihova majka Sonja predana je franšizerka u njihovom rodnom gradu, Beču.

Laura se nedavno vratila s godine provedene u Americi u sklopu programa razmjene te je započela edukaciju za Helen Doron učitelja. Njena blizanka Sarah također koristi svoje znanje engleskog jezika, ali kako bi započela karijeru u ekonomiji. Iako joj je tek 10 godina, Julia toliko opušteno koristi engleski jezik da je uspješno napredovala kroz sve jezične programe te uskoro kreće pohađati Teen Talent tečaj za starije učenike.

Ponosna majka i franšizerka, Sonja, prepričava kako je započela svoju karijeru u Helen Doron svijetu. “Kada su blizanke imale 3 godine; to je bilo 2003.; počela sam pretraživati internet u potrazi za tečajem engleskog u koji bih ih uključila, jer sam znala koliko je važno učiti dodatne jezike već u ranoj dobi. Pronašla sam Helen Doron u Beču, nazvala učiteljicu i dogovorila dolazak na ogledni sat. Po struci sam odgajateljica u vrtiću, iako sam studirala i pravo, ekonomiju te poslovni menadžment. Toliko sam se brzo uvjerila u uspješnost metodologije da sam se i sama priključila treningu za učitelje te odlučila postati Helen Doron učiteljica.”

Otkrila je kako Helen Doron ima toliko odličnu reputaciju u njenom području da su je roditelji zvali kako bi svoje dijete predbilježili za njene satove i prije nego li je završila edukaciju. Potražnja za kvalitetnom nastavom engleskog jezika porasla je vrlo brzo i Sonja se ubrzo našla s 80 učenika i potrebom za još nastavnog osoblja. Zahvaljujući uspjehu Helen Doron franšiza u ostalim dijelovima Beča i mogućnosti da zaposli učitelje koji su izvorni govornici engleskog jezika, njeno se poslovanje proširilo na 200 učenika s još 150 njih koji će se tek priključiti.

Sonja održava ogledne sate u osnovnim školama petkom ujutro, što se pokazalo kao odličan način kako bi što više učenika i roditelja otkrilo jedinstvene prednosti Helen Doron metode. Nedavno je primila priznanje odbora za vrednovanje bečke udruge škola, čime je Helen Doron nastava engleskog odobrena kao dio kurikuluma.

Sonja je očigledno svoj entuzijazam prema Helen Doron i engleskom jeziku prenijela i na svoje tri kćeri. Laura nam je na tečnom engleskom ispričala kako je iskustvo odrastanja u Helen Doron obitelji bilo toliko dobro da je “odlučila pohađati trening za učitelja engleskog jezika, jer je iznimno važno moći dobro komunicirati na engleskom jeziku. Učenje jezika u ranoj je dobi toliko mnogo lakše i želim dati drugima ono što sam ja imala dok sam bila mala – pružiti što sam i sama dobila! Učenje engleskog jezika putem Helen Doron metode je poput igre. Toliko se zabavljaš da nisi ni svjestan kako istovremeno učiš.”

Štoviše, Laurina razina engleskog jezika iznenadila je Amerikance time što je mnogo viša od razine uobičajene za studente koji dolaze na razmjenu i koji ne mogu komunicirati jednako lako. “Na satovima engleskog jezika u javnim školama u Austriji ne učimo izgovor, samo gramatiku. Ne naučimo kako koristiti jezik, stoga mi je ono što sam naučila na Helen Doron nastavi zaista dalo prednost koju drugi studeni nisu imali.”

Sonja je potvrdila Laurinu tvrdnju da je učenje engleskog jezika u ranoj dobi ključno. “Imamo mnogo upita za djecu u dobi od 10 godina koja nisu učila engleski kod nas, a htjela bi poboljšati svoj engleski za srednju školu. Njima je mnogo teže jer nisu bila izložena slušanju jezika već od rane dobi, stoga njihov izgovor i razumijevanje nisu isti kao kod djece koja su kod nas krenula ranije.”

Laurina blizanka, Sarah, bila je razočarana time što razina engleskog jezika na poslovnom studiju nije bila dovoljno izazovna za nju, s obzirom na to da su njene jezične vještine na razini izvornog govornika. Trenutno pomaže svojoj majci u računovodstvu u sklopu Helen Doron obiteljskog poslovanja.

Julia je bez poteškoća položila dvojezični ispit za srednju školu i ne može dočekati krenuti na Teen Talent tečaj ako bi naučila nove pjesme i napredne vještine pisanja, u čemu posebno uživa.

Sonja ne ohrabruje samo svoje kćeri da sudjeluju u vođenju posla, već mogućnost napretka unutar tvrtke nudi i svim svojim nastavnicima. Neki od njih već su poduzeli sljedeći korak na putu da sami postanu franšizeri. “U Beču ima mnogo prostora za rast, stoga onima koji su na to spremni preporučujem otvaranje vlastitog centra.”

Sonjin vlastiti posao je narastao do te mjere da su ga nedavno preselili u veći, prostraniji prostor. Posebno je ponosna na velike i udobne čekaonice za roditelje, koje su posebno poželjeli. Kako bi držala korak s međunarodnim okruženjem u Helen Doron, zaposlila je i širok spektar učitelja koji su izvorni govornici iz područja Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Južnoafričke Republike i Afrike – zaista pravi internacionalni tim!

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima