🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

Međunarodna razmjena Helen Doron učenika

Hrvatska – Španjolska 2023

Izvor

Svima je već poznato da je engleski jezik most između kultura i svjetova, a nedavno je 7 Helen Doron učenika iz Hrvatske i 7 Helen Doron učenika iz Španjolske u dobi od 12 do 17 godina sudjelovalo na prvoj međunarodnoj Helen Doron razmjeni učenika!

Toni Zadravec, Helen Doron učitelj iz Hrvatske, s nama je podijelio kako je sve započelo: „Radim kao učitelj i voditelj u prvom centru za učenje engleskog jezika za tinejdžere (Teen Centre Ilica) i bio sam jako uzbuđen i ponosan kada smo dobili poziv od učitelja Jesusa Romera iz Seville koji je upravo s nama htio organizirati prvu međunarodnu razmjenu učenika.”

Razmjena učenika je započela kada su učenici iz Hrvatske otputovali u Sevillu gdje su odsjeli kod Helen Doron učenika iz Španjolske i njihovih obitelji. Nakon tri dana nastave, raznih izleta i uzbudljivih aktivnosti, uključujući zanimljive jezične radionice i razgledavanje, zajedno su otputovali u Hrvatsku gdje su pohađali još tri dana nastave i sudjelovali u raznim edukativnim i zabavnim aktivnostima. Španjolski su učenici također boravili u obiteljima domaćinima u Zagrebu.

Toni nastavlja: „Bio je to nevjerojatno zabavan, uzbudljiv i emotivan tjedan za sve i sjajna prilika za Helen Doron učitelje da svakodnevno komuniciraju na engleskom jeziku dok stvaraju neprocjenjive uspomene i prijateljstva za čitav život.”

Helen Doron škola u Sevilli hrvatske je učenike dočekala sa zabavnim aktivnostima poput „potrage za blagom”, razgledavanjem raznih znamenitosti te zajedničkim odlaskom na kupanje. Učenici su također sudjelovali u jezičnim radionicama na kojima su se fokusirali na neke od problema društvenih mreža i novih medija.

U Zagrebu, osim svakodnevnog pohađanja Helen Doron nastave, učenici su posjetili i kino kao dio razumijevanja različitih medija, nakon čega su pisali i vlastite recenzije o filmu koji su pogledali. Među ostalim aktivnostima bili su i odlazak u Muzej iluzija, gdje su vježbali vještine javnog nastupa, a također su posjetili Botanički vrt, gdje su kroz izazovnu igru tražili određene vrste biljaka.

Učitelj Jesus iz Španjolske je zaključio: „Prva studentska razmjena je bila vrlo uspješna! Ponosni smo na naše učenike koji su više puta dokazali koliko su samostalni i marljivi. Veselimo se novoj razmjeni sljedeće školske godine i novim, uzbudljivim Helen Doron avanturama u inozemstvu!”

Ako vas je ovaj članak zainteresirao za razmjenu učenika sljedeće školske godine, svoj interes možete izraziti prijavom na lica@helendoron.com

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima