🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

Povratak u školu! Kako isplanirati djetetove dodatne aktivnosti

Mogu li djeca učiti engleski jezik nakon dugog školskog dana punog obaveza?

Kao roditelj sigurno želite osigurati najbolje svome djetetu. Ipak, različite obitelji imaju različite pojmove optimalne ravnoteže između školskih i izvanškolskih aktivnosti. Tako i svako dijete ima drugačije granice zone udobnosti i drugačiji kapacitet učenja.

Kako odabrati prave prilike za svoje dijete, a da ga ne opteretimo? Hoće li ono biti u stanju usvajati?

Djeca mogu učiti nakon dugog i napornog  školskog dana, no potrebno je na umu imati neke faktore koji tome doprinose. Koja je dob vašeg djeteta? Koliko dodatnih aktivnosti već pohađa? Koje su očekivane norme u vašoj zemlji?

Učenje kroz zabavu

Ispunjen dan ne znači nužno da dijete „ima previše toga.“  Čak će se i umorno dijete razbuditi kada radi nešto zaista zabavno i dobro se provesti nakon dugog dana. Međutim, potrebno je pobrinuti se da dijete koje pohađa dodatnu aktivnost nije iscrpljeno ili bolesno, u protivnom bi dodatna aktivnost bila nezdrava odluka za dijete.

Koje su prednosti izvanškolskih programa?

Izvanškolski programi idealna su prilika za razvijanje dječjeg entuzijazma prema učenju i traženju vlastitih interesa. To doprinosi njihovu razvoju samopouzdanja kroz istraživanje novih talenata u područjima koja možda nisu dio školskog kurikuluma.

Pri odabiru aktivnosti budite sigurni da su zabavne i uključuju dijete bez obzira na to što poučavaju. Nakon dugog dana u školi, djeca će najbolje upiti sadržaj aktivnosti ako ona više nalikuje na igru, a manje na tradicionalan sat u školi.

Dobro osmišljen program za učenje engleskog jezika, izgrađen na čvrstoj metodologiji, čini djeci učenje engleskog jezika kao drugog jezika izuzetno lakim. Zabavljajući se, djeca upijaju jezik, a da nisu ni svjesna kako istovremeno uče. Satove napuštaju puna energije, veseleći se idućima!

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima