🌞3,2,1 - prijave za šk. god. 2024./2025. su u tijeku! 🌞Upisi

Putovanje u London – kroz učeničke oči!

London je destinacija koju gotovo svi žele posjetiti. Pun je muzeja i raznih atrakcija ‘raštrkanih’ po cijelom gradu. Zato smo mi, Helen Doron Velika Gorica, odlučili posjetiti London na četiri dana, od 21. do 24. veljače 2024. godine. Bilo nam je svima super i odlično smo se zabavili!   

 

1.Dan 

Oko 12.45 smo se svi okupili na aerodromu, pozdravili s roditeljima i pokupili naše boarding passes. Avion je poletio u 14.45, a u London smo stigli u 16.05 po lokalnom vremenu. Nakon što smo prošli osiguranje, zaputili smo se na vlak (Underground) koji je vozio prema našem hotelu. U hotel smo stigli dosta umorni, ali na vrijeme za večeru. Nakon večere, učiteljice su nam dale na izbor želimo li u šetnju do Piccadilly Circus-a i Chinatown-a. Meni je šetnja bila super i svi oko mene su također bili oduševljeni. Kad smo se vratili u hotel, samo sam se bacio u krevet i zaspao. 

2.Dan 

Probudili smo se dosta rano, u 7.00 sati. U 7.30 nam je bio doručak i ponuda hrane je bila sasvim okej. Za taj dan je bio plan da se podijelimo na dvije grupe: grupu A i grupu B. Grupa A je išla do Regent’s Park-a nakon kojeg su otišli do muzeja voštanih figura Madam Tussauds, a Grupa B je išla do Soho-a javnim prijevozom i tamo su razgledavali razne atrakcije. Obje grupe su nakon ručka trebale doći do Natural History Museum-a, to je bio neki meeting point, ali nije sve išlo po planu. Ja sam bio u Grupi B. Iako smo bili malo vremenski ograničeni, otišli smo u Hamley’s dućan s igračkama. Tamo sam si kupio plastični model aviona. Nažalost, taj dan nam se pokazalo pravo britansko vrijeme, padala je kiša većinu dana. Po kiši smo došli do Natural History Musem-a gdje smo se ponovno našli s Grupom A. Obišli smo muzej i vidjeli stvarno zanimljive stvari, poput kostura velikog plavog kita. Nakon muzeja, krenuli smo u šetnju kroz London. Vidjeli smo brojne znamenitosti, poput Buckinghamske palače, Big Ben-a i Trafalgar Square-a. Poslije šetnje, išli smo do puba Fitzrovia Belle – Tottenmah Court, gdje smo imali organiziranu večeru. To je inače jedan od rijetkih pubova koji dopušta ulaz mlađima od 18. Nakon ukusne večere, krenuli smo prema hotelu i, kada smo stigli, svi smo odmah zaspali. 

3.Dan 

Ponovno smo se probudili dosta rano, u 7 ujutro te smo u 8 svi otišli na doručak. I taj dan smo bili podijeljeni u dvije grupe. Ovog puta Grupa A je išla na obilazak Warner Bros. Studio gdje su bili snimljeni filmovi serijala Harry Potter. Grupa B je išla u obilazak četvrti Soho i Notting Hill. Ja sam, ponovno, bio u Grupi A. Warner Bros. Studio je sve oduševio, pogotovo moju sestru, koja je veliki Harry Potter fan. Nakon pravog Harry Potter ručka, krenuli smo javnim prijevozom do Covent Garden-a gdje smo imali slobodno vrijeme za shopping. U shopping centru nisam pronašao nešto što mene zanima pa sam išao sa svojom sestrom. Kupili smo vruću čokoladu u Starbucksu te smo šetali po centru dok nije bilo vrijeme za povratak u hotel. Nakon večere u hotelu, svi smo se vratili u sobe te smo se počeli pakirati. Nakon paničnog pakiranja, zaspali smo po zadnji put u našim bijelim hotelskim krevetima. 

4.Dan 

Zadnji dan smo se probudili malo ranije jer smo imali doručak u 7 sati. Check-out smo odradili nakon doručka u 8, te smo otišli javnim prijevozom do St. Paul’s Cathedral gdje smo se svi skupa slikali. Nastavili smo obilazak Londona uz rijeku Temzu. Obišli smo Tower of London, Tower Bridge, London Bridge. Na rijeci smo vidjeli plutajući muzej koji je bio postavljen na britanskom vojnom brodu HMS Belfast. Na kraju smo posjetili i Leadenhall Market. Nakon zadnjeg obilaska Londona, javnim smo prijevozom krenuli prema Heathrow-u. Kada smo prošli kroz osiguranje, našli smo naš gate i tamo smo čekali ukrcaj na avion. Nažalost, let nam se odgodio sa 16.50 na 19.30. Iako smo svi bili zaista umorni, zabavili smo se na aerodromu i dočekali smo ukrcaj na avion i povratak u Veliku Goricu. Kad smo sletjeli i pokupili prtljagu, pozdravili smo se sa grupom i učiteljicama te je svatko otišao svojim putem doma. 

Petar Jelić (Helen Doron Velika Gorica)

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima