🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

RAZGOVARALI SMO S PET MAMA O SVIM PREDNOSTIMA HELEN DORON ŠKOLE ENGLESKOG JEZIKA

Mama Vedrana, Ena i Juraj, Osijek

Ako ste roditelj, vjerojatno ste od prvih mjeseci počeli razmišljati o budućnosti svojeg djeteta, kako osigurati ono najbolje za njega i dati mu vjetar u leđa za što zaokruženiju osobnost. S polaskom u jaslice i vrtić, ta su razmišljanja sve učestalija. Za neke je stvari tada još prerano, no za upis tečaja engleskog jezika nije. U Helen Doron školi maleni mogu početi s prvim pjesmicama, slušanjem i upoznavanjem s drugim jezikom već od tri mjeseca, pa sve do kraja tinejdžerske dobi.
Ni roditelji ni djeca ne skrivaju svoje oduševljenje programom te napretkom koji su njihova djeca pokazala na Helen Doron tečaju engleskog jezika. Nakon tata i malih polaznika, sad smo upitali mame zašto misle da je Helen Doron idealan odabir za njihovu djecu jer, osim što se ovaj program može pohađati diljem Hrvatske, ujedinjuje roditelje u dojmu da su za svoje malene odabrali najbolje.

ZAŠTO BAŠ HELEN DORON?
“Helen Doron škola se razlikuje od ostalih škola prvenstveno u načinu podučavanja, odnosno metodikom. Usvajanje znanja je isključivo kroz igru i pjesmu, kroz raznorazne aktivnosti na satu, mnoštvo didaktičkih, vizualnih i auditivnih pomagala koje djeca naprosto obožavaju. Učitelji/učiteljice se prilagođavaju trenutnom raspoloženju djeteta. Znači ako je dijete neraspoloženo, jednom ga se u svakom novom zadatku pokuša oraspoložiti međutim ukoliko dijete pruža otpor nema nikakvog prisilnog nagovaranja ili obveze sudjelovanja. Uzimaju se u obzir potrebe djeteta uz poštivanje syllabusa za taj sat tako da se prati svaki individualni polaznik i njegova razina pažnje, a istovremeno je i plan sata na prvom mjestu kako bi svi zadani zadaci bili izvršeni i materijal naučen. Djeca koja su u ovoj dobi su izrazito zaigrana, međutim ostaju koncentrirana skoro cijeli sat jer im se sve predstavlja na zanimljiv način. Cijeli sadržaj je prilagođen njihovoj dobi i interesima“, smatra Sara Ažić, mama dvoipolgodišnjeg Tome koji Helen Doron školu pohađa u Zadru.

 


Mama Sara i Tome, Zadar

Djeca vole učiti i igrati se, a najbolje uče kad se zabavljaju. Satovi u ovlaštenim centrima za učenje Helen Doron pune su zabavnih aktivnosti koje stimuliraju osjetila. Učenje engleskog postaje pustolovina uz originalne pjesme, igre te mnoštvo razgovora i interakcije. I to je bio jedan od velikih pluseva za mamu Saru. No djeca u Helen Doron školi ne uče samo novi, engleski jezik, već i pravila ponašanja – a sve kroz zabavu i pozitivno okružje.

Za novi jezik nikad nije prerano, samo prekasno
“Moje dijete usvaja razne vrijednosti. Neke od njih su rad u skupini, odnosno sva pravila sudjelovanja u takvoj vrsti rada. Uče se strpljenju, i čekanju svog reda. Nauče da sve stvari koje su dobili za igru, nakon određenog vremena vrate. Trebalo je par sati da se nauče i vrlo sam ponosna na takvo ponašanje. Nakon svakog zadatka svojevoljno i rado pospremaju sve igre i materijale. I ono po meni najvažnije a tiče se kulture odnosno bontona, nauče biti zahvalni i to artikuliraju s „Thank you“ i do 10 puta kroz jedan sat, nauče biti podrška drugima odnosno svaki odgovor djeteta biva nagrađen aplauzom i popraćen s entuzijastičnim „Good job/Excellent.“ Dakle vrijednosti su strpljenje, urednost, bonton, usvajanje pravila te na koncu poslušnost. Odnosno sve potrebne vrline za dobro ponašanje u svijetu oko sebe. Kao individualac ili član određene grupe. Uz sve ove vrijednosti moje dijete istovremeno uči engleski jezik“, komentirala je Sara Ažić.
Iako se susretala s raznim komentarima na temu upisivanja djeteta u školu engleskog jezika tako rano, danas smatra da je to bio najbolji potez za njenog sina i njih kao roditelje. “Roditeljima bih poručila da se ulaganjem u Helen Doron ulaže u budućnost djeteta. Engleski je jezik sadašnjosti a ne budućnosti, što ranije počnu s usvajanjem drugog jezika uspješnije će ga savladati u budućnosti. Za novi jezik nikad nije prerano, samo prekasno“, zaključila je Sara.

 

mama Ana i Jelena Split
Mama Ana i Jelena, Split

Da je Helen Doron škola jako dobar odabir zna i Dragana Smontara. Njen Vito ima 6 godina, a Helen Doron školu pohađa u Vinkovcima. “Poručila bih roditeljima da se svakako odluče na upis, dobro će odlučiti… Naše dijete i mi smo jako zadovoljni jer se kroz igru, pjesmice i ples s lakoćom uči engleski jezik”, komentirala je. Upravo je to ono što je važno i zbog čega Helen Doron metoda bilježi toliki uspjeh u cijelom svijetu – djeca će s lakoćom, kroz veselu zabavu, usvojiti važno oruđe koje će im kasnije olakšati mnoge situacije u životu. Pritom ne mislimo samo na znanje engleskog jezika, nego snažljivost, kreativnost, pristojnost i druge važne karakteristike.

Djeca uče uz zabavu u jednom pozitivnom okruženju s predivnim učiteljima i učiteljicama
A s time se slaže i Vedrana Švedl Blažeka iz Osijeka čiji Ena (10) i Juraj (8) su na svoje prve satove krenuli kad su imali 3 godine: “Moja su djeca imala engleski u vrtiću i imaju engleski u školi. Mislim da je znanje koje su stekli u Helen Doron školi i način učenja i pristupa učenju neusporediv. Upisati djecu u Helen Doron školu meni je bila dobra odluka i imam samo dobra iskustva. Djeca uče uz zabavu u jednom pozitivnom okruženju s predivnim učiteljima i učiteljicama, i što je najvažnije s vidljivim rezultatom učenja. Sigurna sam da će oni koji odluče upisati dijete u Helen Doron školu biti zadovoljni.”
No da nije sve samo u zabavi potvrđuje Vedrana koja je posebno zadovoljna načinom pristupa i stečenim znanjima svoje djece koja se preslikavaju i na svakodnevne situacije: “Ono što ja mogu primijetiti kod svoje djece je prije svega stečeno znanje, pa mislim da su naučili da trud i vježbanje daju rezultate. Naučili su slušati jedni druge, i naučili su bez problema primiti pohvalu, ali i poticaj da mogu biti bolji. Djeca znaju kada se uči i radi, a kada je vrijeme za zabavu i razgovor.”


Mama Dragana i Vito, Vinkovci

Kao jedna od najvećih prednosti Helen Doron škole istaknuli su se učitelji i učiteljice. Svih pet mama za njih imaju samo riječi hvale. Ističu kako su uvijek pozitivne i dobro raspoložene, da odlično prenose znanje, iznimno se trude i imaju strpljenja. To je naravno bilo od presudne važnosti ove godine kada je krenula online nastava jer trebalo malene angažirati i zainteresirati dovoljno da aktivno sudjeluju.
“Helen Doron pruža opušteno učenje uz vrhunski motivirane učitelje i učiteljice koji uistinu vole rad s djecom. Njihova energija i spremnost za pomoć daju ne samo znanje nego i samopouzdanje djeci, a i meni kao roditelju. Pregršt dodatnih alata za učenje, odlične radionice, rad u manjim grupama i brza prilagodba svim situacijama, samo su neke od prednosti ove međunarodne škole. Online nestava je bila odlično odrađena, prvi su startali sa Zoom nastavom, a satovi su se čekali nestrpljivo. Učitelji su, kao i uvijek, bile dobro pripremljene i uspješno na djecu prenosile dobru energiju i želju za radom“, smatra mama Ana Pipunić iz Splita čije djevojčice Jelena (10) i Mia (7) pohađaju školu od treće godine.


Lena i Niko, Cres

 

U Helen Doron školi prepustite svoju djecu u najbolje ruke

Učitelji i učiteljice su na prvom mjestu kada je riječ o uspomenama iz škole, kao i zabavne originalne pjesmice koje se uče na satu. Mama Tea Hržić svoju je Lenu upisala kao jednu od prvih polaznica u Helen Doron program u Cresu. Lena danas ima 7,5 godina i, kako mama kaže, od prvog probnog sata je oduševljena i nije propustila gotovo nijedan otkad je krenula u Helen Doron školu s tri godine. I dalje na sate odlazi s veseljem, a vraća se zadovoljna. Sad joj se pridružio i trogodišnji brat Niko koji jednako uživa!
Iako ovih pet mama živi na različitim krajevima Hrvatske i imaju djecu različitih uzrasta – sve se slažu u jednom što je najbolje sažela mama Ana iz Splita: Iskreno preporučujem Helen Doron školu, otiđite na ogledni sat i prepustite svoju djecu u najbolje ruke.
Mame su nam prenijele svoj osobni dojam, a sve ostalo što vas zanima o Helen Doron školi, i upisima za zimski rok možete naći na službenoj stranici.

Preuzeto s web stranice Journal.hr.

 

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima