🌞3,2,1 - prijave za šk. god. 2024./2025. su u tijeku! 🌞Upisi

Škola engleskog jezika koja neprestano pomaže u cilju stvaranja boljeg društva

Humanitarno srce Helen Doron škole

Helen Doron škola već dugi niz godina uspješno organizira i provodi različite humanitarne aktivnosti. Svaka humanitarna akcija za cilj ima pružanje pomoći onima kojima je najpotrebnije. Iako je namjena gotovo uvijek različita, cilj ostaje isti – otvoriti srce i pomoći.

Tako su božićnim poklonima obradovali osnovnoškolce na području Posavine koje je bilo pogođeno poplavom, za unesrećene na potresom stradaloj Banovini prikupljali su najvažnije potrepštine, a organizirali su i nekoliko akcija kojima su uljepšali prostor zdravstvenih ustanova i boravak djece učinili ugodnijim.

U predblagdansko vrijeme božićnim poklonima razveselili su djecu u domovima bez roditeljske skrbi, donirali program psihološke pomoći u SOS selu, potpomogli sos telefon za žene koje imaju teškoće s dojenjem, uredili prostor udruge „Palčić“, te prikupljali sredstva za pomoć napuštenim životinjama.

Bez obzira radi li se o u prirodnoj nepogodi, mališanima na pedijatrijskim odjelima ili onima koji su se našli u nezavidnoj materijalnoj situaciji, Helen Doron škole uvijek se trude osmisliti zanimljive dobrotvorne akcije te potaknuti djecu, roditelje, obitelji i sve zainteresirane, da uz njih djeluju humanitarno.

Božićni pokloni za djecu s prostora pogođenih poplavom

Nakon velike poplave, koja je prije nekoliko godina pogodila Posavinu, škola Helen Doron u suradnji s Martinom Čuljak, osnivačicom udruge Help Balkans organizirala je akciju darivanja božićnih poklona učenicima OŠ Gunja i Rajevo Selo.

Ova humana inicijativa bila je zamišljena kroz pomaganje djeci i obiteljima koji su izgubili svoje domove, ali i učenje humanitarnom djelovanju kod druge djece. Tako su mališani iz drugih mjesta izrađivali i pripremali poklone za božićne blagdane koje su potom darivali djeci iz stradalih područja.

Akcijom je prikupljeno 400-tinjak poklona, a u izradi poklona su sudjelovala djeca iz Dubrovnika, Splita, Zadra, Rijeke, Zagreba i Osijeka.

Prikupljanje pomoći osobama pogođenim potresom na području Petrinje i Siska

Ne tako davno, mnogi su svjedočili strašnom potresu na području Banovine. Učitelji i franšizeri Helen Doron škole odmah su znali da žele pružiti pomoć ljudima koji su iz potresom pogođenih gradova i okolnih mjesta Siska i Petrinje.

Žurno je organizirana humanitarna akcija prikupljanja materijalnih potrepština. U školi Sveti Duh u Zagrebu prikupljali su se higijenski paketi, prehrambeni trajni proizvodi, osobna zaštitna oprema, paketi za bebe, te odjevni predmeti jakne, šalovi, kape, rukavice, deke, grijalice, lampe, punjači za mobitele i sl.

Humanitarne akcije u zdravstvenim ustanovama

Osim humanitarnih aktivnosti koje su Helen Doron škole provele iz trenutne potrebe za pomoć ljudima koji su se iznenadno našli u teškim životnim situacijama, djelatnici Helen Doron škole kontinuirano osmišljavaju i uspješno provode donatorske akcije koje za cilj imaju pomaganje najmlađim članovima društva – djeci.

S obzirom na izrazito pedagoški pristup u učenju djece engleskom jeziku, svim djelatnicima u Helen Doron školama, apsolutno je jasno koliko je teško kada se dijete zbog zdravstvenih razloga privremeno mora odvojiti od svojih najbližih.

Tako je nastala ideja za organizaciju još jedne humanitarne akcije. Da bi se koliko toliko olakšao i uljepšao boravak u zdravstvenim ustanovama, bolnicama i domovima zdravlja, djelatnici škole organizirali su različite akcije prikupljanja sredstava za nabavu igračaka, različite medicinske opreme ili uređenja prostora u kome djeca borave.

Preuređenje prostora u odjelima bolnica

Tako je škola Helen Doron donirala didaktičke igračke KBC Sestre milosrdnice. Sve prikupljeno bilo je namijenjeno Odjelu za rehabilitaciju djece u Klinici za reumatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a dodatno je preuređen i prostor Odjela za rehabilitaciju djece u kojemu mališani od najranije dobi pa sve do 18. godine, dolaze na dijagnostičke usluge i terapiju.

Sličnu humanitarnu akciju provela je Helen Doron škola Osijek za KBC Osijek u Odjelu za nedonoščad. Prostor je preuređen oslikavanjem zidova u bojama s raznim dječjim motivima. Osim što je oslikavanje ima sjajan pozitivan učinak na neuro razvojnu stimulaciju najmlađih pacijenata, također je učinilo prostor toplijim i ugodnijim za boravak njihovih majki.

Izrazita empatija za mališane u bolnicama

Da ima izrazit osjećaj i empatiju za dječicu koja svoje dane provode u bolnicama, Helen Doron škola pokazala je i u projektu Bolnica bez bolnica. Projekt je bio proveden u suradnji s Crvenim križem, a sredstva su bila namijenjena dvjema zagrebačkim bolnicama – Dječjoj bolnici Srebrnjak i Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Projekt je bio namijenjen djeci na bolničkom liječenju s ciljem pružanja edukativnog i kulturno-zabavnog sadržaja te humanizacije bolničkog prostora pri čemu je Hrvatskom Crvenom križu doniran iznos od 10.000 kn za pomoć projektu Bolnica Bez bolnica.

Nadalje, Helen Doron škola je svojom donacijom omogućila kupovinu poklona djeci na bolničkom liječenju u Klaićevoj bolnici, te u bolnici Srebrnjak. Pokloni su se sastojali od plišanca za svako dijete, karata Crni Petar te slikovnica Veseli dan doktora Vedrana Veselića. Uz donaciju od deset tisuća kuna, Helen Doron škola je posebno ponosna što su njezini mali učenici skupili čak 1.710 paketa za poklon mališanima iz socijalno ugroženih obitelji.

Posebna briga za djecu u dječjim domovima

Osim za dječicu koja svoje dane ne provode u školama, parkovima i igralištima, nego uz brižne liječnike i medicinske sestre, Helen Doron škola s puno pažnje i ljubavi osmislila je božićnu dobrotvornu akciju u suradnji s domovima za nezbrinutu djecu diljem Hrvatske.

Važan aspekt ove akcije, ali i mnogih drugih je povećanje svijesti o vrijednosti pomaganja kod djece. Tako su u ovoj akciji mogli su sudjelovati svi Helen Doron učenici. Sudjelovanje je bilo organizirano kroz doniraju poklon sa popisa želja mališana iz domova bez roditelja.

Uz navedenu akciju djelatnici škole Helen Doron u suradnji s udrugom SOS dječje selo Lekenik organizirali su zabavno-edukativnu radionicu učenja engleskog jezika za djecu SOS dječjeg sela. Nakon radionice djeci su podijeljeni prigodni božićni pokloni i donacija u iznosu od deset tisuća kuna.

Kako bi akcija imala još veći trag dobrog djelovanja, navedenim iznosom bila je financirana stručna psihološka pomoći za 12-ero djece predškolskog uzrasta o kojma skrbi SOS Dječje selo.

Helen Doron pomaže napuštenim životinjama

Helen Doron škola svoje polaznike, osim engleskog jezika, uči i ostalim životnim vrijednostima. Zbog toga se posebna pozornost prilikom osmišljavanja i provedbe dobrotvornih akcija usmjerava i na životinje.

Tako je u svim Helen Doron školama diljem Hrvatske u više navrata organizirano prikupljanje različitih proizvoda koji su potrebni za azile, udruge i skloništa za životinje. S porukom „budimo humani prema svim živim bićima“, Helen Doron škole bude svijest svih ljudi dobre volje na odaziv akciji i pružanju pomoći životinjama koje nemaju odgovarajuću skrb.

Podrška i pomoć majkama prilikom dojenja

Helen Doron je udruzi Roda, u ime svih svojih polaznika, donirala 12.000 kuna. Iznos je doniran namjenski, a poslužio je kao podrška svim majkama kojima je potreban Rodin SOS telefon za potporu dojenju kao važnom prirodnom procesu za rast i razvoj djeteta.

Dojenje i kontakt majke i djeteta pridonosi samopouzdanju te zdravlju i razvoju djeteta, a Rodin SOS telefon pomaže brojnim ženama koje imaju poteškoća s dojenjem. Helen Doron škola je na taj način htjela pružiti financijsku i moralnu podršku ženama te poticaj da ustraju u dojenju.

Pomoć palčićima

Pomoću donacije Helen Doron škole, Palčići su dobili sredstva za adaptaciju prostora koji su dobili na korištenje od grada. Također, škola je napravila i donaciju u iznosu od deset tisuća kuna Klubu roditelja nedonoščadi Palčić, a koji su prikupljali sredstva za nabavku uređaja koji život znače u rodilištima diljem Hrvatske.

„Izabrali smo udrugu Palčić zato što je i nama u školi stranih jezika bitan rani razvoj djece i rano učenje koje može početi već od 3. mjeseca starosti. Ovim putem im želimo pomoći, a i mnogi „Palčići“ su polaznici Helen Doron škole naglasila je Danijela Haralović, nacionalni franšizer za Helen Doron Hrvatska.

Misija je stvaranje pravednijeg i humanijeg društva

Osim svoje osnovne djelatnosti koja je učenje engleskog na prirodan, zabavan i lak način, Helen Doron škola kontinuirano organizira i provodi različite humanitarne akcije. Cilj takvih inicijativa je uvijek pružanje pomoći svima koji su se našli u nekim životnim teškoćama, a uvijek s posebnim naglaskom na pomoć djeci.

Helen Doron škola je po tome već prepoznata u Hrvatskoj, a svoju energiju, ljubav, kreativnost i odlučnost u širenju dobra, definitivno planiraju nastaviti i dalje te na taj način doprinijeti boljem, humanijem i pravednijem društvu.

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima