🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

Što trebate znati prije Cambridge ispita?

Što smijemo, a što ne smijemo raditi na dan ispita?

Pogledajte u našem videu!

Česta pitanja i odgovori

Smijemo li izlaziti iz prostora škole za vrijeme trajanja ispita?

Ako djeca imaju veliku pauzu između dijelova ispita, smiju izaći iz škole u pratnji roditelja, samo je važno da se vrate na drugi dio ispita 30 minuta ranije.

Što trebamo ponijeti?

Svoje Cambridge majice :D, važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu (za ispite A2 Key, B1 i B2), Confirmation of Entry* (dokument s vremenima polaganja ispita – isprintan ili u elektroničkom obliku) i, po želji, neoznačenu bocu s vodom. Sav školski pribor bit će osiguran, tako da djeca ne trebaju nositi svoj.

* javite nam se na ispiti@helendoron.com u slučaju da niste primili obavijest o vremenima polaganja ispita

Kako to sve izgleda na dan ispita?

Na dan ispita dođete u Osnovnu školu Središće i u predvorju škole čekate da vas netko prozove i odvede u učionicu za polaganje ispita – nikakva dodatna registracija nije potrebna.

Dodatni savjeti za što uspješnije polaganje ispita

Dobro pročitajte upute!

Na što treba paziti – na primjeru B2 ispita:

Ostavite si dovoljno vremena za prepisivanje odgovora

  • Djeca smiju pisati po samom ispitu, ali odgovori se jedino vrijede ako su prepisani na Answer Sheet (na slici ispod) – detaljno pročitati upute za popunjavanje

Na ovo pripazite na usmenom ispitu

Ako vas ispitivač pita „Do you have a best friend?“ nije dovoljno samo odgovoriti „Yes“, već opisati svojeg najboljeg prijatelja, npr. „Yes, I have a best friend. His name is Petar. He’s 11 years old. He likes football, cartoons and videogames.“

Uvijek kad možete, dajte što puniji odgovor na pitanje jer i to ulazi u konačnu ocjenu.

Ako nemate odgovor na neko pitanje – izmislite ga! Ako vas ispitivač pita što ste radili ovaj vikend i ne možete se sjetiti, nemojte odgovoriti „I don’t remember“ – sjetite se nekog zabavnog vikenda i pričajte o njemu!

Ako odgovarate u paru (A2 Key, B1, B2, C1 ispiti), imajte na umu da komunicirate s partnerom, postavljate pitanja, (ne) slažete se s partnerovim tvrdnjama, itd.

Sretno na Cambridge ispitu!

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima