🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

Što znači biti Helen Doron učitelj engleskog jezika

Sigurno mnoge zanima zašto je Helen Doron metoda učenja engleskog jezika tako učinkovita. Jedan od glavnih razloga je što svaki naš učitelj engleskog jezika prolazi posebnu obuku. Obuku Helen Doron učitelja provode specijalni treneri (teacher trainers) kojih nema puno na svjetskoj razini. 

Ponosni smo što je među njima i naša Mia Mozer, Helen Doron učiteljica iz Osijeka, a već dvije godine i Helen Doron teacher trainer. Mia provodi obuke svih novih Helen Doron učitelja u Hrvatskoj, ali i u drugim europskim zemljama te diljem svijeta. 

 

Mia Mozer Helen Doron teacher trainer

U nastavku vam donosimo intervju s Mijom. Objasnit će nam svoj iznimno važan posao te ćemo pritom saznati koje su kvalitete potrebne za biti Helen Doron učitelj engleskog jezika, kakva je njihova obuka i zašto smatra da ima najbolji posao na svijetu.

1. Reci nam nešto o sebi

Pozdrav svima! Moje ime je Mia Mozer, imam 32 godine i dolazim iz Osijeka. Studirala sam engleski jezik i književnost i pedagogiju na Sveučilištu J.J.Strossmayera u Osijeku. Veliki sam hedonist i zaljubljenik u putovanja.

 

Mia Mozer Helen Doron teacher trainer

2. Kad i kako si počela učiti engleski jezik?

Engleski sam počela učiti kao dijete, s nekih 6 godina, na mamin nagovor jer mi je uvijek govorila kako će mi poznavanje engleskog jezika biti neophodno u životu. Bila je u pravu! 😊 Jednom kad sam krenula, zaljubila sam se u jezik, shvatila sam da mi dobro ide i nisam prestala do 18. godine, nakon što sam položila Cambridge Advanced Certificate te se upisala na fakultet. 

Helen Doron učitelj engleskog jezika

 

3. Koliko dugo radiš u Helen Doron školi i zašto si htjela raditi kao Helen Doron učitelj engleskog jezika? 

Uvijek govorim kako je moj susret s Helen Doron školom sudbina. Prvi put sam došla na jedan sat s nećakinjom te sam bila vrlo skeptična, s obzirom da sam tek friško završila fakultet, a metodologija koju sam vidjela na satu nije imala puno veze s onim što smo učili na fakultetu. Međutim, nakon tog sata bila sam oduševljena viđenim i htjela sam znati više, moglo bi se reći i da sam se pronašla u tom poslu. Na razgovor za posao sam se prijavila među zadnjima jer ga nisam vidjela na vrijeme. Otada je prošlo 8 godina 😊 

4. Kakve kvalitete mora imati Helen Doron učitelj engleskog jezika?

Helen Doron učitelj mora biti nasmijan, fleksibilan, entuzijastičan, otvoren, razigran i uvijek spreman na improvizaciju. Ali najviše od svega, voljeti djecu i taj posao.  

 

Obuka Helen Doron učitelja

Teacher trainer u Helen Doron školi

 

5. Što je Helen Doron teacher trainer? 

Helen Doron teacher trainer je osoba koja educira nove učitelje o Helen Doron metodologiji. To je budućim učiteljima prvi susret s Helen Doron sustavom te je teacher trainer osoba koja motivira nove učitelje i daje im sve potrebne informacije za rad s djecom na jedan poseban način. 

6. Što tebi znači biti Helen Doron teacher trainer? 

Bez lažnog pretjerivanja, taj posao je meni ostvarenje snova. Od moje edukacije za Helen Doron učitelja koja je bila prije 8 godina, uvijek sam govorila da je to nešto u čemu se vidim. Obožavam upoznavati nove ljude i imati privilegiju biti osoba koja će ih uvesti u metodu i naučiti ih razmišljati na Helen Doron način.

7. Kako si postala prvi Helen Doron teacher trainer u Hrvatskoj?

Sve je krenulo od jednog neformalnog razgovora s našom master franšizerkom, Danijelom Haralović, kojoj ću zauvijek biti zahvalna na ovoj prilici. Nakon apliciranja i slanja CV-a i motivacijskog pisma u Izrael, uslijedio je razgovor s Helen Doron. 😊  Ispričala sam joj svoju priču, pitala me koji su mi najdraži tečajevi i rekla da joj se sviđam. S obzirom da smo prošli prvi krug, poslali su nas na trening u Koreju. Otada  je prošlo skoro dvije godine, a i dalje se sjetim tog perioda s osmijehom na licu. Trening je trajao 5 dana, promatrali smo druge teacher trainere, učili kako organizirati posao te davali feedback polaznicima tečaja pred Helen Doron koja nam je na kraju treninga dala feedback o nama. Prvi posao kao teacher trainer imala sam u lipnju 2020. u Zagrebu i bilo je predivno i nezaboravno s puno suza radosnica. 

 

Mia Mozer Helen Doron teacher trainer

Teacher Training Course prolazi svaki Helen Doron učitelj engleskog jezika

 

8. Što je Teacher Training Course, koliko dugo traje i zašto je nužno da ga svaki Helen Doron učitelj pohađa?

Teacher Training Course je intenzivan, ali zabavan 😊  trening u trajanju od 5 dana tijekom kojih se budući učitelji upoznaju s našom metodologijom. Iznimno je važan za učitelje jer ih upoznajemo s teoretskom pozadinom naše metodologije, zašto je bitno početi učiti jezik što ranije, kao i praktičnim dijelom u kojem im dajemo konkretne ideje koje mogu iskoristiti na nastavi te diskutiramo o njihovim prezentacijama, onome što je bilo odlično i na čemu bi dodatno mogli raditi. Na kraju svakog TTC-a, učitelji mi se zahvaljuju jer su puno naučili i osjećaju se spremni raditi. 

9. Koliko često Helen Doron učitelji moraju ići na edukacije (seminare, radionice itd.)? Zašto je to bitno? 

Obvezni su ići na minimalno jedan seminar godišnje te na godišnju konferenciju. S vremenom, tijekom školske godine, svi se uljuljamo u neku rutinu te su nam seminari neophodni da čujemo nove ideje i osvježimo svoja znanja. Najbolji učitelj nije onaj koji misli da sve zna, nego onaj koji stalno uči i radi na sebi. 

10. Koji su prednosti rada kao Helen Doron teacher trainer? 

Prednosti ovog posla su što sam u kontaktu s teacher trainerima iz cijelog svijeta, međusobno dijelimo ideje, radimo na novim materijalima i sudjelujemo u stvaranju materijala za Helen Doron grupaciju za cijeli svijet. 

 

Što ovaj posao pruža na osobnom nivou?

 

11. Koji ti je najdraži dio ovoga posla?

Ima više stvari koje obožavam u ovom poslu; prvo je upoznavanje novih ljudi. Uvijek su to mladi, veseli i zanimljivi ljudi te obožavam slušati njihove životne priče. Nadalje, definitivno putovanja. Kako sam veliki zaljubljenik u putovanja, ovaj aspekt me čini izuzetno sretnom. Dosad sam radila u Koreji, Zagrebu, Sloveniji i Ukrajini. Te na kraju, činjenica da kroz 5 dana treninga imaš mogućnost svjedočiti nečijem napretku je jednostavno neprocjenjivo.   

12. Koji su ti najveći izazovi u ovom poslu? 

Najveći izazov bi mi bio odmaknuti učitelje od tradicionalnog načina predavanja. Nakon završenih fakulteta, svi imamo usvojene određene metode, koje nisu loše same po sebi, ali nama u radu s malom djecom ne pomažu puno.  Također, kod putovanja u drugu zemlju, ponekad je teško nadići razlike u mentalitetu. 

13. Kako se osjećaš kad vidiš da tvoji učitelji uspiju na poslu? 

Uvijek ih nazivam svojim bebama, i stvarno ih doživljavam tako, i onda kad ih vidim da uspiju, budem jako ponosna. U Hrvatskoj imamo divnih učitelja i mislim da smo jako sretni po tom pitanju te su oni najzaslužniji za svoj uspjeh, ja im samo pomognem da izvuku svoj maksimum 😊 

 

Obuka Helen Doron učitelja

14. Imaš li neke zanimljive priče ili nešto dodatno što bi htjela podijeliti? 

Svaki TTC je poseban i uvijek bude zanimljivih priča. Jednom sam imala djevojku na online TTC-u koja je bila u velikoj vremenskoj razlici (+8h), pa nam je bilo teško uskladiti se, jednom sam rasplakala učitelje s jednom pričom o djevojčici iz moje škole, jednom sam se ja rasplakala zbog jedne kandidatkinje i jednom sam imala djevojku koja je pohađala Helen Doron školu niz godina i molila roditelje da ju puste na TTC kako bi mogla i ona biti učitelj engleskog jezika. 😊 

Helen Doron učitelj engleskog jezika i teacher trainer

 

Vjerujemo da je Mia uspjela savršeno predstaviti vrijednosti i filozofiju na kojoj se zasniva Helen Doron škola te što znači biti Helen Doron učitelj engleskog jezika i Helen Doron teacher trainer. Stoga, neovisno o tome jeste li roditelj koji želi da njegovo dijete nauči engleski ili želite biti učitelj engleskog jezika, javite nam se i postanite dio naše Helen Doron obitelji.

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima