🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

SUCCESS! Multilingvalna učiteljica iz Hrvatske otkriva uspješnost ove jedinstve metodologije

Entuzijazam učiteljice Sare Hocenski se očituje u svemu što radi, na profesionalnom planu i općenito u svakodnevnom životu. Odrastajući u Hrvatskoj, u multilingvalnom okruženju, Sara nam priča kako ju je njezin profesionalni put doveo do Helen Doron. “Živim u Osijeku, četvrtom po veličini gradu u Hrvatskoj te ekonomskom i kulturnom središtu istočne hrvatske regije – Slavonije, poznatom po odličnoj hrani i prijateljski nastrojenim ljudima. Najviše volim Osijek u proljeće kada su mnogi gradski parkovi prekriveni prekrasnim pupoljcima te u božićno vrijeme kada ulicama odjekuje pjev božićnih pjesama. Obitelj mog oca se originalno preselila iz Slovačke u Osijek krajem 19. stoljeća, ali smo u domu oduvijek komunicirali samo na hrvatskom. Moja majka je studirala engleski i ruski jezik, ali sam engleski jezik najviše usvojila gledajući crtiće na Cartoon Network-u zajedno s mlađom sestrom te učeći ga u školi od desete godine života. Stekla sam zvanje Magistre edukacije Engleskog jezika i književnosti i Hrvatskog jezika i književnosti 2013. godine. U školi sam učila i njemački jezik, iako nikad nisam u popunosti ovladala tim jezikom. Malo španjolskog jezika sam pokupila gledajući meksičke sapunice zajedno sa svojom bakom dok sam bila mlađa. Dvije godine sam učila i francuski jezik te sam jedan semestar živjela i studirala u Poljskoj gdje sam svakodnevno bila izložena poljskom jeziku i na kojem sam, zajedno s engleskim, bila primorana komunicirati svaki dan.

Nakon odslušanog sveučilišnog kolegija ”Engleski za mlađe učenike”, na temu učenja engleskog jezika za predškolce, samostalno istražujući sam saznala većinu informacija o Helen Doron te uvidjela da upravo to i želim raditi, tako da sam se prijavila za posao Helen Doron učiteljice u lipnju 2013. godine.

Započela sam s radom u Helen Doron školi u Osijeku u rujnu 2013. godine, samo nekoliko tjedana nakon što sam položila tečaj za Helen Doron učitelja, a nedavno je započela moja četvrta godina poučavanja engleskog jezika po Helen Doron metodi. Učiteljica sam učenicima različite dobi – od Baby’s Best Start tečaja (na kojem su moji najmlađi učenici imali 7 mjeseci), do Fun with Flupe i More Fun with Flupe tečaja za predškolce. Također sam imala i mnogo predškolaraca i školarca na Jump with Joey tečajevima, ali i starijih učenika na Botty, Paul Ward’s World i Paul Ward and the Treasure tečajevima. Veoma sam sretna što ove školske godine prvi put imam i Teen Talent tečaj!”

Sara HocenskiNaoružana naprednim stupnjem poznavanja engleskog jezika, Sara je imala mnogo opcija, ali ju je zainteresirala ova posebna metodologija. ”Sviđa mi se činjenica što su Helen Doron satovi veoma dinamični. S obzirom da pjevam u zboru cijeli svoj život, sviđa mi se što je mnogo pjesama uključeno u naše nastavne aktivnosti te što koristimo glazbu kako bi pomogli djeci usvojiti novi vokabular. Metodologija je uistinu jedinstvena, budući da je naš pristup poučavanju jezika jednak učenju materinjeg jezika smatram da je upravo to razlog zbog kojeg djeca stječu toliko znanja u kratkom vremenskom razdoblju. Isto tako mi se sviđa opuštena atmosfera sjedenja na jastucima umjesto za stolovima. Vjerujem da pozitivni osjećaji koje djeca imaju kad uđu u naše šarene učionice pomažu njihovom usvajanju jezika.”

Što biste rekli roditeljima koji razmišljaju o tome da upišu svoju djecu u Helen Doron školu? ”Rekla bih im da se definitivno odluče na to! Ne samo zato što je poučavanje engleskog jezika po Helen Doron metodi moj posao, već zato što uistinu vjerujem da je ova metoda izvrstan način na koji djeca mogu naučiti engleski, čemu više od 100 mojih učenika u zadnje tri godine mogu posvjedočiti!”

Sara ima i nekoliko dobrih savjeta za sve one koji razmišljaju postati Helen Doron učitelji. ”Mislim da je ovo predivan posao ukoliko volite raditi s djecom i možete zamisliti sebe kako poučajete engleski jezik na veoma drugačiji i inovativniji način. Naši satovi su veoma moderni, zabavni i dinamični i na njima uživaju ne samo djeca već i učitelji. Predivno je pripremiti nastavne materijale i vidjeti da tvoji učenici uče iz njih upravo onako kako ste i zamislili.”

Predana hrvatska učiteljica zaključuje: ”Poučavanje engleskog jezika po Helen Doron metodi je proširilo moje horizonte što se tiče usvajanja drugog jezika te me navelo na istraživanje o načinima na koje djeca uče jezike. Također mi se sviđa činjenica što smo u Helen Doron franšizi svi veoma povezani. Volim se sastajati s drugim Helen Doron učiteljima i izmjenjivati ideje ili se pak samo šaliti i pričati o mnogim smiješnim stvarima koje nam naši učenici svakodnevno govore. Volim biti Helen Doron učiteljica!”

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima