🌞3,2,1 - prijave za šk. god. 2024./2025. su u tijeku! 🌞Upisi

SUCCESS! Obitelj Conti iz Toskane u Italiji

Obitelj Conti živi u zelenoj vinskoj pokrajini Chianti u Toskani u Italiji. Serena radi u logističkom odjelu jedne švicarske internacionalne tvrtke, a Marco je direktor logistike i inženjerskog odjela u talijanskoj tvrtki. Nicole ima sedam godina i pohađa Helen Doron školu od treće godine. Tečajevi koje je pohađala su Didi the Dragon, Polly the Collie, Fun with Flupe, More Fun with Flupe te sad uživa u tečaju Jump with Joey. Imala je priliku isprobati i privatne satove i satove u većim vrtićkim grupama (Didi the Dragon i Polly the Collie) zahvaljujući posebnoj suradnji između Helen Doron škole i njezine škole.

Elettra, koja će u srpnju imati dvije godine, još nije službeno polaznik Helen Doron škole, ali kao i druga mlađa braća i sestre polaznika Helen Doron škole, “pjeva i pleše svaki put kad njena sestra sluša ili gleda svoje Jump with Joey epizode kod kuće”, rekao nam je njen otac.

Marco je rekao da je izloženost engleskom dosta mala. “Kod kuće pričamo talijanski i nemamo puno prilika za korištenje drugih jezika, osim kad sretnemo turiste koji traže informacije.”

Nicolini su roditelji jako zadovoljni Helen Doron metodologijom i rezultatima. “Sviđa nam se metoda jer je potpuno drugačija od uobičajenih načina učenja engleskog, pogotovo u talijanskim školama. Osobno, jako mi se sviđa važnost slušanja epizoda i pjesama u pozadini kod kuće (iako to zahtijeva trud roditelja), jer je to jako dobar način da djeca nauče pravilan engleski izgovor.”

Nadalje, Marco je objasnio na koji se način Helen Doron metoda razlikuje od načina podučavanja engleskog u talijanskim školama. “Uobičajeni satovi engleskog u Italiji su više orijentirani na pisani engleski i gramatička pravila nego na vokabular i govorni engleski, i više su orijentirani na rad s udžbenikom. Međutim, ako razmislimo o tome kako učimo maternji jezik kad smo djeca, shvatit ćemo da isprva slušamo kako odrasli pričaju, zatim počinjemo pričati i tek kad krenemo u školu naučimo pisati. Pristup Helen Doron se koncentrira na zabavu i igre, i mislim da to jako pomaže u privlačenju djece jer uče jezik lagano, kroz igru i zabavu s prijateljima. Nicole puno bolje zna engleski od njenih prijatelja koji ne idu u Helen Doron školu, pogotovo što se tiče izgovora i razumijevanja.”

Contiji shvaćaju kako je važno da njihova djeca uživaju u procesu učenja engleskog jezika. “Nicole uživa u vremenu koje provodi na satu s prijateljima i učiteljicom. Sretna je kad ide na sat svaki ponedjeljak popodne jer osjeća da je to vrijeme za zabavu i to je jako važno kako bi se djetetu pomoglo u učenju.”

U Italiji, kao i drugdje u svijetu, važno je dobro komunicirati na engleskom. “U našem društvu važno je znati engleski iz dva glavna razloga:

Iz kulturološkog aspekta, znanje engleskog omogućuje nam putovanja po svijetu, upoznavanje novih ljudi različitih podrijetla i životnih priča.

Znanje jezika je također bitno za budućnost naše djece, kad završe svoje obrazovanje i počnu raditi. Tvrtke postaju sve više internacionalne i dobro znanje jezika može otvoriti više ‘poslovnih’ vrata.”

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima