🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

Učenje engleskog – utječe li veličina grupe na usvajanje gradiva?

Sa zadovoljstvom vam donosimo novu seriju blogova odgojiteljice i lingvistice Helen Doron koja djeci predaje engleski već više od 30 godina. Ujedno je i osnivateljica i direktorica Helen Doron English Edukacijske Grupe te je osmislila jedinstvenu metodologiju za podučavanje engleskog, matematike, tjelovježbe i ranog razvoja djece s originalnim i inovativnim popratnim materijalima.

Ovotjedno pitanje: može li učenje engleskog kod kuće biti jednako uspješno kao učenje engleskog na nastavi? I je li zaista važna veličina grupe?

Helen odgovara: To ovisi o mnogo čimbenika. Jeste li vi tip roditelja koji će sjesti s djetetom i sustavno s njime učiti? Naravno, postoji mnogo toga čemu ga možete naučiti neovisno o tome koje materijale imate na raspolaganju, no činjenica jest da postoji prednost u učenju u malim grupama za razliku od učenja nasamo s djetetom. Djeci je potrebna motivacija da bi učili i govorili jezik. Ako uče kod kuće s mamom, tatom, djedom ili bakom kojima engleski nije materinji jezik, a dijete se s njima već naučilo komunicirati na materinjem jeziku, neće htjeti s tim istim osobama početi govoriti engleski. Ovo znam iz osobnog iskustva; pokušala sam svoju djecu naučiti francuski. Iako su sa mnom inače komunicirali na engleskom, pomislila sam kako bismo za stolom mogli pokušati pričati francuski. Nažalost, nije uspjelo – djeca su sa mnom htjela komunicirati na engleskom. S Helen Doron Engleskim ne samo da postoje posebni materijali za učenje, već i učitelji koriste pozitivne povratne informacije i pohvale kao dio jedinstvene metodologije. Djeca razumiju da je potrebno koristiti engleski kako bi sudjelovali u igrama ili aktivnostima. Štoviše, uvjereni su da učitelj govori samo engleski i da nemaju drugog izbora! Uzbudljivi satovi i dinamika grupe također potiču dijete na korištenje engleskog. Spoj aktivnosti, igara i pjesmica stvaraju okruženje u kojem se engleski koristi jednostavno i prirodno. Tu postoji i „šira slika“, okvir po kojemu je učenje engleskog toliko lakše i prirodnije. Rijetki su roditelji koji to djetetu mogu pružiti. Vrlo je pohvalno što roditelj želi naučiti dijete engleski, i zaista, na mnogim mjestima ne postoje druge mogućnosti učenja engleskog. No, ta se dva pristupa ne mogu uspoređivati. S dobro pripremljenim satom i fantastičnim nastavnim planom, rezultati su izvanredni. Djeca uče i kad nisu svjesna toga da ih se podučava.

Učenje se po Helen Doron metodologiji odvija u malim grupama, uz zabavu, igre i pjesmice. Djeca sustavno nadograđuju znanje i u tome uživaju! Djeca vole učiti – ne mislimo na učenje za ispite u školi, već na pravo učenje. Djeca bi nekada radije učila nego se vani igrala, pogotovo mlađa djeca jer su željna učenja i znanja. Sve što žele su informacije, informacije, informacije. Žele naučiti što više i sretna su kad mogu učiti bez pritiska i u zabavnom okruženju. Dinamika male grupe izvrstan je način za učenje engleskog. Kad tome dodate posebno obučenog učitelja koji kroz igre i aktivnosti pomaže djeci u međusobnoj interakciji, engleski postaje pravi užitak. Djeca uče na prirodan način i kroz zabavu progovore u punim rečenicama.

O Helen Doron

Helen Doron je 1985. godine započela mali kućni biznis i stvorila  jedinstvenu metodologiju s originalnim i revolucionarnim materijalima za učenje. Njezini su tečajevi postigli velik uspjeh i posao se vrlo brzo proširio s uvođenjem drugih učitelja, edukacija za učitelje i dodatnih programa temeljenih na njezinoj ekskluzivnoj metodologiji kreativnosti i samo-izražavanja. Dodane su nove discipline – matematika, fitnes i razvoj novorođenčadi – te su sve ujedinjene pod prepoznatljivim tržišnim imenom tvrtke Helen Doron Educational Group.

Tvrtka Helen Doron Educational Group nalazi se u vodećoj poziciji među inovativnim obrazovnim sustavima tako što nudi ekskluzivne programe za učenje i kvalitetne obrazovne materijale za bebe, djecu, adolescente i tinejdžere u cijelom svijetu. Ta je tvrtka postala jedna od najvećih obrazovnih franšiznih sustava za djecu na svijetu, s gotovo 90 Master franšizera i preko 800 centara za učenje u 34 zemlje na 5 kontinenata te cjelovitim vrtićkim programima u Turskoj i Južnoj Koreji.

Za više informacije o Helen Doron English:
www.helendoron.com

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima