🌞3,2,1 - prijave za šk. god. 2024./2025. su u tijeku! 🌞Upisi

SUCCESS! Obitelj Sablić iz Hrvatske

Sablić Family from Croatia 528x1000

Zahvaljujući Helen Doron tečajevima, Lucijan se slobodno služi engleskim gdje god da pođe!

Lucijanova mama ispričala nam je svoja pozitivna iskustva s Helen Doron English tečajevima. „Mi smo mala tročlana obitelj – mama i tata: Virna i Vatroslav Sablić i naš sin Lucijan koji ima 10 godina i trenutno pohađa tečaj Paul Ward’s World u Helen Doron centru Maksimir. Njegova učiteljica je Ivana Đaković. Živimo u Zagrebu i naš materinji jezik je, naravno, hrvatski. Moj suprug, koji je inženjer elektrotehnike, i ja govorimo engleski. Ja govorim još dva jezika, profesorica sam francuskog i ruskog.

Lucijan je krenuo na Helen Doron tečajeve s tri i pol godine. U to vrijeme već je znao 50-ak osnovnih riječi engleskog jer je gledao dječje programe s crtićima na televiziji. Primijetili smo da ga je zabavljalo ponavljati riječi i rečenice pa smo zaključili da bi bilo dobro upisati ga na tečaj engleskog jezika za djecu. Na televiziji smo vidjeli Helen Doron reklamu, informirali se o metodi te odlučili pokušati.

Tijekom prve godine bili smo na satu zajedno s Lucijanom i imali smo mogućnost upoznati se s pristupom i samom metodom. Bila sam iznenađena kako je Lucijan jezik učio lako i prirodno, kroz igru, pjesmu i ples. Naša učiteljica ima mnogo strpljenja s djecom i uspijeva zadržati njihovu pažnju i zainteresirati ih za razne aktivnosti, što nije uvijek lak zadatak.

Također, atmosfera na satu je opuštena, nema pritiska; djeca često imaju priliku pričati o svojim omiljenim igricama, pametnim uređajima pa čak i o izgubljenim mliječnim zubićima. Vrlo brzo je odlazak na tečaj engleskog postao Lucijanova omiljena aktivnost, sprijateljio se s ostalim polaznicima i jako je napredovao.

Lucijan komunicira na engleskom sa svojim prijateljima tijekom sportskih aktivnosti. Sve igrice, crtići i dokumentarci koje gleda su na engleskom jeziku. Kada ga posjete prijatelji iz razreda, pričaju na engleskom te vrlo često na putu kući iz škole analiziraju igrice (Minecraft i Clash of Clans) na engleskom. Kada putujemo u inozemstvo, on se služi engleskim jezikom u prodavaonicama, restoranima, muzejima itd.

Sve u svemu, mogu reći da mu dobro poznavanje engleskog jezika daje slobodu da komunicira, igra se, uči i putuje. Lucijan voli engleski zbog toga što je usko povezan sa svim stvarima koje ga zanimaju. Iz mojeg iskustva, na drugim tečajevima engleskog djeca moraju beskonačno ponavljati neke osnovne fraze i izraze, što te satove čini dosadnima i zamornima. To nije slučaj s Helen Doron tečajevima gdje su objedinjeni zabava, igra i smijeh…sve na engleskom!“

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima