🌞3,2,1 - prijave za ljetne tečajeve su u tijeku! 🌞Upisi

Zašto svoju djecu neću slati nigdje drugdje….a ne biste trebali ni vi!

Razgovor s Florence Granel, oduševljenom majkom dvoje (uskoro troje) Helen Doron polaznika

Florence Granel, uspješna poslovna žena i “supermama”, čiji je materinji jezik francuski, trenutno živi u Winterthuru u Švicarskoj. Gospođa Granel je višejezična i multikulturalna žena koja je živjela po cijelom svijetu. Njezina dva sina  trenutno su polaznici Helen Doron škole. Erwan ima pet godina i pohađa tečaj More Jump with Joey, Anthony ima gotovo tri godine i pohađa tečaj Fun with Flupe, a beba Sarah će uskoro krenuti na tečaj Baby’s Best Start.

U Zurichu, pokrajini u kojoj živi obitelj Granels, prevladava natjecateljski duh, koji uključuje privatne satove i razne druge satove engleskog jezika za djecu. Florence nam je objasnila zašto su se odlučili baš za Helen Doron školu: “Dok sam išla na tečaj njemačkog jezika, jedna od polaznica na tečaju  bila je Helen Doron učiteljica u obližnjem gradu. Ispričala mi je puno o tome i zainteresirala me pa sam pročitala o Helen Doron metodi na internetu. Pročitala sam kako jezičarka Helen Doron temelji svoju metodu na Suzuki metodi učenja violine i to mi je bilo jako zanimljivo. Zadivilo me kako se škola proširila po cijelom svijetu i jako me impresioniralo što su uspjeli stvoriti nešto tako drugačije i uspješno. Odlučila sam to  detaljnije proučiti, iako je moj sin tada imao tek tri godine.

Ubrzo nakon toga, u vrtić u koji je išao moj sin upisalo se dijete iz Velike Britanije. Oni su postali dobri prijatelji iako nisu pričali istim jezikom. Erwan je došao doma i rekao: “Mama, hoću naučiti engleski kako bih mogao pričati sa svojim novim prijateljem. Moram znati engleski kako bih se mogao igrati s njim.”

Saznala sam da se Helen Doron škola nalazi u Winterthuru i pomislila kako sam nevjerojatno sretna! Nisam se uopće premišljala. Odmah sam ga upisala. Išla sam na prvih nekoliko sati i bila sam iznimno impresionirana Helen Doron metodom, posebno činjenicom da se djeca kreću na satu, što nije tipičan način podučavanja – to je učenje kroz igru i učenje engleskog na taj način je dar!

Florence entuzijastično priča o tome kako njezini dečki odlično napreduju na satovima i kako je zadovoljna Helen Doron metodom. “Već su prošle dvije i pol godine otkad mi je Erwin rekao da želi učiti engleski. Moj drugi sin, Anthony, vidio je koliko njegov brat uživa u satovima engleskog i koliko se zabavlja te je inzistirao na tome da i njega upišem, iako je imao samo dvije godine. Obojica vole glazbu, crtiće, satove i CD-ove koje slušaju kod kuće, za njih je to sve igra i zabava. Imam i jednogodišnju kćer, Sarah, koja će uskoro postati Helen Doron polaznik. Ona ide sa mnom i najmlađim sinom na njegove satove i vidi kako se oni zabavljaju, ni ne shvaćajući da uče drugi jezik.”

Opisujući sinov ubrzan i uspješan jezični napredak, Florence dodaje: “Za djecu to uopće nema veze s učenjem, već s igrom. Uče jako puno novih riječi i ono što je stvarno nevjerojatno je da uče i gramatiku, bez da to shvaćaju. Na primjer, jučer je Erwan pretražio cijelu kuću tražeći igračku koju nije mogao pronaći, a kad ju je pronašao, došao je do svog oca i mene i rekao na engleskom (iako mi pričamo samo francuski kod kuće) “I have found my toy!” (Našao sam svoju igračku!) i pomislila sam kako je savršeno upotrijebio past tense, odnosno prošlo vrijeme.”

Erwan toliko uživa u engleskom da ponekad s nama priča na engleskom, iako smo mi s njim uvijek pričali na francuskom. Ponosna mama objasnila je kako oba njezina sina, kao i druga djeca u njihovim malim i intimnim Helen Doron grupama, usvajaju engleski na prirodan i lagan način. “Govore savršenim naglaskom i savršeno koriste gramatiku, bez imalo uloženog napora.”

Također je spomenula impresivnu razinu kvalitete učitelja. “Važno mi je znati da su učitelji visoko kvalificirani i moraju kontinuirano učiti i ići na seminare za svaki novi tečaj. Vidimo diplome učitelja za razne Helen Doron tečajeve na zidovima škole. Način na koji se učitelji  obučavaju jako je pametan i promišljen, ne samo u kontekstu metodologije, već i za svaki tečaj, tako da su stvarno upoznati s pojedinim nastavnim materijalima. Stvarno smo dobro upoznali učitelje i oni su nam objasnili točno što rade.”

Roditelji djece koja pohađaju Helen Doron škole često kažu kako njihova djeca bolje napreduju i u drugim školskim predmetima, kao i u drugim jezicima. To je otkrila i Florence, čiji sin uspješno napreduje i u drugim područjima, a ne samo u engleskom. “Erwan je u vrtiću i već dvije godine pohađa Helen Doron školu. Živimo u državi u kojoj se govori njemački i njegova škola je dvojezična, odnosno, koristi se i francuski i njemački jezik. Sad me pitao može li učiti i španjolski! Zahvaljujući Helen Doron metodi, on razvija zanimanje i sposobnost za druge jezike. Što više jezika nauči to će neuroni u njegovom mozgu biti razvijeniji i bit će bolji u matematici i drugim predmetima kasnije. Sve mogućnosti bit će mu otvorene i moći će u životu raditi što god želi.”

Mnogo roditelja  napomenulo je kako je odluka da upišu dijete u Helen Doron školu bila potaknuta činjenicom da je to globalna institucija s 900 Helen Doron škola i više od 30 godina iskustva. Florence se složila s tom tvrdnjom: “Proučavala sam razne druge metode, uključujući i instrukcije kod kuće i kad sam pročitala sve što sam mogla pronaći o Helen Doron školi na internetu i u lecima koje sam dobila u školi, bila sam jako uzbuđena. Trebalo mi je neko vrijeme da uvjerim muža jer on nije bio siguran, ali bio je jako impresioniran kad sam mu rekla da se Helen Doron škole nalaze diljem svijeta i postoje više od 30 godina i kako su njihova metoda i tečajevi razvijeni.”

Florence ima nekoliko savjeta za roditelje koji razmišljaju o tome da upišu djecu u Helen Doron školu: “Prvo, pročitajte što više možete o metodologiji koju su osmislili jezičarka Helen Doron i njezin tim. Dostupne su razne zanimljive i inspirirajuće informacije.

Zatim idite na besplatan ogledni sat da vidite kako to ustvari izgleda: kako je sat strukturiran, kako se djeca jako zabavljaju tijekom satova. Ako su ljudi skeptični ili nisu upoznati s metodom, ovo je odličan način da vide vlastitim očima kako sve funkcionira.”

Također je u detalje opisala neke pisane materijale koji se koriste na satu, “radne bilježnice su visoke kvalitete i sadrže sjajne priče s moralnim poukama koje su primjerene za djecu pojedinog uzrasta. Materijali su posebno razvijeni za svaku dobnu skupinu i sviđa mi se što sadrže lekcije vezane uz recikliranje i brigu o okolišu, zdravu hranu i druge važne teme. Glazba je odlična i CD-ovi su jako dobro napravljeni.”

Volim Helen Doron i ne mogu dovoljno pohvaliti učiteljie! Toliko su posvećeni svojem poslu i moj sin voli dolaziti na satove. Željela bih zahvaliti Helen Doron Wintethur na ovoj prilici!”

Zamjenska slika
helendoronUrednik

Kategorije

Prijavite se na newsletter
Upisi
Koristimo kolačiće

Korištenjem naše web stranice potvrđujete da prihvaćate našu upotrebu kolačića. Ovdje možete saznati više o tome kako ih koristimo.

Više o kolačićima